Saray'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret ara zammına ilişkin "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" dedi.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete temmuz ayında yapılacak ara zammı bekliyor. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacağı duyurulurken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışının ardından asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını anımsatan Yılmaz, açıklamasında, "Asgari ücret müzakereleri tek taraflı değil. İşçiler var, işverenler var bir de bakanlığımız, kamu tarafı var. Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmaya bir sonuç çıkacak" ifadelerine yer verdi.

AKP'NİN FELSEFESİ İŞÇİYİ ENFLASYONA EZDİRMEMEKMİŞ

"İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak mı" sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "Bizim AK Parti'nin kurulduğundan bu yana felsefesi şu olmuştur: Çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın en temel ilkelerinden biri bu. Yeni bir hadise değil bu. İktidara geldiğimiz günden bugüne hep aynı politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de, 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret rakamıyla ilgili görüşmeler 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde başlayacak.

Açıklanacak olan asgari ücret zammı 2023 yılı ikinci yarısı için 1 Temmuz’dan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacak. Şu anda brüt 10.008 TL, net ise 8.506 TL olan asgari ücret işverene 11.759 lira maliyet olarak yansıyor. 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Fatura ücretlilere ve yoksula kesildi Tarih verildi: Altın fiyatlarında rekor beklentisi Lira’ya değil BigMac’e bak Gram altında yükseliş Mehmet Şimşek: Tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız