Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu: BirGün muhabiri Şahin ödülünü aldı

HABER MERKEZİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu. 2019 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen; gazeteci, sanatçı, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanları Levent’teki Yapı Kredi Plaza’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Dokuz dalda 16 kişinin ödüle değer görüldüğü törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto, “Biz gazeteciliğin halkın sesi olduğuna inandık… Haberin özgür kaldığı gazeteciliğin suç olmadığı, kamuoyunun haber kanallarının tıkanmadığı aydınlık bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz… Cezaevindeki meslektaşlarımızın özgür kalması en büyük dileğimiz” dedi. Olcayto’nun konuşmasının ardından ödüller sahiplerine verildi.

GAZETECİLİKTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

BirGün Gazetesi muhabiri Uğur Şahin, “Emniyet’ten Skandal: Kürtaj Listesi İstendi” başlıklı haberiyle ‘gazetecilik ödülü’ dalında övgüye değer ödülünü aldı. Şahin’e ödülü TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu tarafından verildi. Kürsüde kısa bir ödül konuşması yapan Şahin, Basın İlan Kurumu’nun gazetemize ilan ve reklam akışını durdurmasını eleştirdi. Ödülünü erkek şiddetine karşı mücadele eden kadınlara armağan eden Uğur Şahin, şöyle konuştu: “Bizim arkamızda şirketler, patronlar yok. Bugün gazetemiz birçok açıdan baskı altında. Cezalarla, davalarla karşı karşıyayız. Bugün de ekonomik ambargo ile karşı karşıyayız. Dün nasıl yılmadıysak, bugün de yılmayacağız. Habercilikten, gazetecilikten taviz vermeyeceğiz. Bu yıl birçok kadın öldürüldü, naçizane ben bu ödülü erkek şiddetine karşı mücadele eden kadınlara armağan etmek istiyorum.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İSKİ, İstanbul barajlarındaki doluluk oranını açıkladı Gözleri tamamen kapalı - 230 İSKİ açıkladı: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Aileler küçülüyor, doğurganlık hızı düşüyor Çiçek Dilligil ile Bora Öztoprak’ın çocuğu cinsiyet uyum sürecine girdi