Sendikalardan Galata ve Haliç’te Taksim çağrısı

Emek Servisi

Sendikalar, Galata ve Haliç köprüsüne astıkları 1 Mayıs pankartlarıyla Taksim’e çağrı yaptı. DİSK/Enerji-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İnşaat-İş, Mağaza Market-Sen, TOMİS, DGD-SEN ve DEV TEKSTİL bugün Galata ve Haliç köprülerine 1 Mayıs pankartları astı.

“Geri alacağız, Taksim bizimdir- 1 Mayıs’ta herkes Taksim’e” yazılı pankartlar asan yedi sendikanın, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, "1 Mayıs’ta ülkemizin dört bir yanında meydanlardayız! İstanbul’da Taksim Meydanı’ndayız!" denildi.

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde ise 1 Mayıs’a dair çalışma yürüten SES yöneticileri ve temsilcilerine güvenlik görevlileri müdahale ederek 1 Mayıs çalışmasını engelledi. Denizli’de de 1 Mayıs hazırlıkalrı sürüyor. Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB’den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi öncülüğünde kutlanacak emek bayramında yoksulluğa karşı insanca yaşam için yürünecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
348 bin üniversite mezunu ev genci İSİG Meclisi'nden 19 Mayıs'ta genç işçiler raporu Adalet terazisi enflasyona takıldı 10 maddede seçim sonrası emeği bekleyen tehlikeler Müzakereden müsamereye: Çalışma Meclisi nereye?