'Silgi Sergisi' Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açılıyor

On liseli ve beş üniversiteli gencin bir araya gelerek 'Silgi' objesinden ilham alarak hazırladıkları ´Silgi Sergisi´ yarın Schneidertempel Sanat Merkezi´nde açılıyor.

Eğitim sistemine dair beklentilerini ve önerilerini sanat yoluyla ortaya koyduklarını ifade eden genç sanatçılar, sergi ile, “Neden mi silgi? Türkiye’deki eğitim pratiklerinde silgi sıklıkla kullanılan bir araç. Silginin kullanımı bize eğitim sisteminin altında yatan anlayışla ilgili önemli ipuçları veriyor. Öğrencilerin öğrenme süreçlerinde aldıkları notları silmeleri bekleniyor; defterin ‘kusursuz’, ‘hatasız’ bir son ürün olması isteniyor. Bu, sonuç odaklı bir eğitim anlayışına işaret etmekle kalmıyor, hatalardan öğrenmenin barındırdığı potansiyel de silgi ile ortadan kaldırılıyor. Bizim fikrimiz sorulmadan yapılandırılmış bir sistemin içindeki varoluş mücadelemize tanıklık edeceğiniz bu sergide her şeyden önce dayanışma var. Bir de sizi düşündürmeyi, şaşırtmayı, gülümsetmeyi, en çok da umutlandırmayı vaat ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Sergi 6 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Silik parçalar 43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu Dünya Dans Günü’nde dansa davet: Bedenini dört aç