Snapchat Trump'ın hesabını kapatacağını açıkladı

Twitter, YouTube, Facebook ve Instagram'ıun ardından sosyal medya uygulaması Snapchat de ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplara yönelik bir karar aldı. Snapchat Trump'ın profilini kapatacak.


ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre baskınının ardından Başkan Donald Trump'a yönelik sosyal medya şirketlerinin engellemesi devam ediyor. Trump'ın hesabını bir süreliğine askıya alan Snapchat, hesabı kapatacağını açıkladı.

Snapchat'ten yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın hesabının incelendiğine dikkati çekilerek, "Kamu güvenliği adına ve yanlış bilgilerin, nefret söyleminin, şiddete teşvikin yayılmasını önlemek için Trump'ın hesabını kalıcı olarak kapatmaya karar verdik" ifadesi kullanıldı.


Trump yanlılarının Kongreyi basmasının ardından Facebook, Instagram ve YouTube başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu, Trump'ın hesaplarına erişimi kısıtlarken, Twitter hesabı süresiz olarak askıya almıştı.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
realme yeni akıllı telefonu Note 50’yi tanıttı Modem arayüzüne nasıl girilir? Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı İki otomobil devinden elektrikli araç anlaşması Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti