SOL Partili Ayhan Diken yaşamını yitirdi

SOL Parti Üyesi Ayhan Diken, Bursa'da yaşamını yitirdi. Diken’in yol arkadaşlarından Günay Pank, "Devrimci olmanın sorumluluğuyla nerede bir haksızlık varsa hep orada oldu, ezilenin, sömürülenin yanında saf tuttu. Ömrü boyunca çocuğun, gencin, yaşlının, üniversitelinin, mahallelinin, esnafın, işçinin, kısaca herkesin ve her canlının dostu oldu" dedi.

Haber Merkezi

Devrimci Yolcu, SOL Parti Üyesi Ayhan Diken dün Bursa’da yaşamını yitirdi. Ayhan Diken, bugün saat 13.00’te Bursa’da Cavit Çağlar Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Orhaneli’nde sonsuzluğa uğurlanacak.

Ayhan Diken, 1964 yılında Orhaneli’nde doğdu. İlkokulu Uludağ İlkokulu'nda, ortaokulu Bursa Erkek Lisesi'nde, liseyi ise Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Lise yıllarında, devrimcilerle, Devrimci Yol’cularla tanıştı. O günden beri devrim ve sosyalizm mücadelesinin içinde yer alan Diken, Bursa’da antifaşist mücadelenin ön saflarında yer aldı. Diken, ÖDP’nin ardından SOL Parti’de de mücadelesini sürdürüyordu.

Diken’in yol arkadaşlarından Günay Pank, “Bursa, bir güzel insanını daha, bir devrimcisini daha kaybetti. Devrimci olmanın sorumluluğuyla nerede bir haksızlık varsa hep orada oldu, ezilenin, sömürülenin yanında saf tuttu. Ömrü boyunca çocuğun, gencin, yaşlının, üniversitelinin, mahallelinin, esnafın, işçinin, kısaca herkesin ve her canlının dostu oldu” dedi.

ANTİFAŞİST MÜCADELENİN EN ÖNÜNDEYDİ

Pank, şunları dile getirdi: “Ayhan, 70'li yılların sonunda, Bursa'da da tüm sıcaklığıyla devam eden faşist saldırılara karşı, antifaşist mücadelenin ön saflarında yerini aldı. Bu mücadele sırasında uğradığı saldırıda yaralandı, ölümden döndü. Ancak o, tüm direngenliği ve inatçılığıyla yaşama tutunmasını bildi. O günlerden bugünlere; 12 Eylül faşizmine karşı, Özal'lı yıllarla başlayıp AKP ile devam eden baskı ve sömürü düzenine karşı Devrimci Yol, ÖDP ve SOL Parti saflarında fikriyle ve eylemiyle hep mücadelenin içindeydi. Seni devrimciliğin bütün güzelliğiyle yıldızlara uğurluyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak