Sözleşmeye ihtiyacımız var

Haber Merkezi

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla çıkarılmasının ardından kadınların isyanı sürüyor. Kadınlar dün de İzmir ve Antalya’da sokağa çıkarak sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

İzmir Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösterdi. Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve yok hükmündeki kararı tanımıyoruz. Yılda en az 500 kadın cinayetinin cezasız kalmaması için, 6284 sayılı yasa gerçekten uygulansın diye çaba harcadık, her şartta taleplerimizi dile getirdik, mahkeme salonlarını terk etmedik. Her zaman sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz; ama bizi katledenlerden biri güvendeyse hepsi güvende demektir.”

İstanbul, İzmir ve Ankara’da çok sayıda kadın bugün sokağa çıkacak. İstanbul Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde saat 15.00’te; Ankara Sakarya Caddesi’nde saat 17.30’da; İzmir Konak İskelesi’nde ise saat 15.00’te kadınlar bir araya gelecek. Öte yandan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların itirazlarını dikkate almadı. Avukatlar tarafından sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesinin hukuksuz olduğunun söylenmesine rağmen Erdoğan, “Atılan adımlar tamamen yasal” dedi. İçişleri Bakanlığı ise İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bilboardlar nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve diğer görevliler hakkında soruşturma başlattı.

SALDIRGANA KORUMA KARARI!

Öte yandan Samsun’da kendisinden ayrılan Emriye Metoğlu’nu darp eden İbrahim Zarap hakkında tehditler aldığı gerekçesiyle güvenlik ve koruma tedbiri alındı. Erkekler tarafından saldırıya maruz bırakılan darp edilen birçok kadın hakkında koruma kararı alınmazken Zarap için cezaevinde özel koruma tedbirleri uygulanacak. Adana Ceyhan’da önceki gün cansız bedeni bulunan Suriyeli İslim Ahmet adlı kadının kardeşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. CHP Adana Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin, “Öldürülen kadının sözde namus meselesi yüzünden katledildiğini, ailenin cenazeyi teslim almamasının tam bir insanlık dramı olduğunu” ifade etti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım