Spora koronavirüs darbesi

Koronavirüs spor dünyasını etkilemeye devam ediyor. İtalya, İspanya ve birçok ülkede önlemler artarken Olimpiakos ile Nottingham Forest kulüplerinin sahibi Evangelos Marinakis’in virüse yakalandığı açıklandı

Koronavirüs spor dünyasını olumsuz bir şekilde etmeye devam ediyor. Birçok yerel ve uluslararası organizasyonlar erteleniyor. Şampiyonlar Ligi'nde 18 Mart'ta oynanacak Barcelona-Napoli karşılaşmasına yeni tip koronavirüse karşı önlem gerekçesiyle seyirci alınmayacağı açıklandı.

Katalonya özerk hükümeti ile Barcelona yetkilileri arasında bu sabah yapılan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Nou Camp Stadı'ndaki Barcelona-Napoli maçının seyircisiz oynanacağı duyuruldu. İspanya Sağlık Bakanlığı, 11 Mart'ta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Sevilla-Roma karşılaşmasına da yine aynı gerekçeyle seyirci alınmaması kararı almıştı.

Bu arada La Liga yönetimi de 1. Lig ve 2. Lig karşılaşmalarının iki hafta boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi. İtalya'nın ardından koronavirüsten en fazla etkilenen Avrupa'daki ikinci ülke olan İspanya'da şu ana kadar ölü sayısı 31 olarak açıklanırken, vaka sayısı ise bin 200'ü geçti. Madrid, Vitoria ve Labastida kentlerinde tüm okullar ve üniversiteler iki hafta boyunca kapatıldı.

SEYİRCİ OLMAYACAK

Bundesliga’da daha önce kasırga nedeniyle ertelenen Borussia Mönchengladbach-Köln karşılaşmanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle seyircisiz oynanacağı bildirildi. Mönchengladbach kent yönetiminden yapılan açıklamada, koronavirüsün yayılması nedeniyle yarınki maçın seyircisiz oynanmasına karar verildiği ifade edildi. Alman medyasındaki yorumlarda bu kararın ardından Bundesliga'daki tüm maçların seyircisiz oynanmasının gündemde olduğu belirtildi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, 1000'den fazla kişinin katılacağı tüm etkinliklerin iptal edilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Avrupa Tekvando Birliği (WTE), dünyanın büyük bölümünde etkisini hissettiren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle faaliyet takviminde değişiklik yaptı.

TEKVANDO TURNUVASI ERTELENDİ

WTE, kendi bünyesinde mart, nisan ve mayıs ayında gerçekleştirilecek şampiyonaların ertelendiğini duyurdu. Bu doğrultuda Hırvatistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Para Tekvando Şampiyonası (31 Mart), Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası (1-5 Nisan) ve Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası (7-10 Mayıs) ertelendi. Daha önce İtalya'da düzenlenmesi planlanan ancak koronavirüs nedeniyle Rusya'ya alınan Tokyo 2020 Tekvando Avrupa Kıta Elemeleri'nin ise aksi bir durum olmaması durumunda 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. WTE, yaptığı duyuruda, 7-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nın, olimpik sıralamayı etkilemesi açısından 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan önceki uygun bir tarihte gerçekleştirileceğini de belirtti. WTE, uluslararası turnuvalarla ilgili kararları ise organizatör ülkelere bıraktığını duyurdu.

POLONYA’YI DA VURDU

Dünya Tekvando Federasyonunun da 2020 yılı içerisinde düzenlenecek dünya şampiyonaları hakkında bir değerlendirme yapması bekleniyor. Koronavirüs salgınına karşı önlem gerekçesiyle Polonya 1. Futbol Ligi maçları ve milli müsabakalar seyircisiz oynanacak. Polonya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin, söz konusu salgın nedeniyle ülke genelinde kamuya açık tüm etkinlikleri iptal ettiğini duyurmasının ardından bir takım kararlar alındığı belirtildi. Buna göre, Polonya 1. Futbol Ligi maçları, yeni bir duyuru yapılana kadar seyircisiz oynanacak. Polonya Milli Futbol Takımı'nın, 27 Mart'ta Finlandiya ile Wrocław, 31 Mart'ta ise Ukrayna ile Chorzow kentlerinde yapacağı dostluk karşılaşmalarına da seyirci alınmayacak.

Türkiye Ulusal Futbol Takımı'nın Slovenya ve Avusturya ile oynayacağı maçlar da seyircisiz oynanacak.

OLİMPİAKOS BAŞKANI KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Olimpiakos ve İngiltere'nin Nottingham Forest takımlarının sahibi Evangelos Marinakis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan 52 yaşındaki Yunan iş insanı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs için test yaptırdığını ve sonucun pozitif çıktığını takipçileriyle paylaştı. Marinakis, açıklamasında, "Koronavirüs beni de ziyaret etti. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek zorunda hissettim. Gerekli tüm önlemleri aldım, kendimi iyi hissediyorum. Doktorların tavsiyesine uyuyorum. Vatandaşlarıma aynı şeyi öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor İspanya basınında gündem Arda Güler Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı