Talan 10 katına çıktı!

Cerattepe’de yürütülen madencilik faaliyeti için verilen 22 hektarlık izin 240 hektara çıkarıldı. Yeşil Artvin Derneği’nin avukatı Bedrettin Kalın, ‘Böyle bir garabet olmaz’ dedi

Artvin’deki Cerattepe mevkisinde, Cengiz Holding bünyesinde yürütülen madencilik faaliyeti için ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu’ raporunda 22 hektar gösterilen alana verilen işletme izninin 240 hektara çıkarılmasına, yöre sakinleri tepki gösterdi. Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği üyeleri, 240 hektar alan için verilen işletme izni kararının iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Yeşil Artvin Derneği’nin avukatı Bedrettin Kalın, “’ÇED olumlu’ kararı 22 hektar, işletme izni 240 hektar. Böyle bir garabet olmaz” dedi.

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe mevkisinde, madencilik faaliyetlerine karşı Yeşil Artvin Derneği üyelerinin hukuk mücadelesi sürüyor. Cerattepe’deki madencilik faaliyeti için ‘ÇED olumlu’ raporunda 22 hektar gösterilen alana verilen işletme izninin 240 hektara çıkarılması, yöre sakinleri arasında tepkilere neden oldu. Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı mücadele veren Yeşil Artvin Derneği üyeleri, 240 hektar alan için verilen işletme izni kararının iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Davanın dün görülen ilk duruşmasına Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve üyeleri, avukat Bedrettin Kalın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın avukatları katıldı. Tarafların savunmalarının alınmasının ardından duruşma, ertelendi.

Rize Adliyesi önünde açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği’nin avukatı Bedrettin Kalın, maden şirketince ‘ÇED olumlu’ kararı alındıktan sonra ayrıca işletme izni alındığını söyledi. ‘ÇED olumlu’ kararında işletme izninin 22 hektarlık alanı kapsadığını belirten Kalın, “Oysa ki sonradan işletme izni, 240 hektar için verildi. Burada herkesin çok rahatlıkla anlayabileceği bir saçmalık ve hukuku aykırılık var. ‘ÇED olumlu’ kararı 22 hektar, işletme izni 240 hektar. Böyle bir garabet olmaz. Biz de bunu dava konusu yaptık” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Endemik çiçekleri motosikletle ezdiler Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda Şişli’nin ‘Kanal İstanbul’u mühürlendi Haddehane projesinin 'ÇED olumlu' kararına mahkemeden iptal kararı Türkiye plastik sorununun neresinde?