'Teatro Rudius' grubunun yeni oyunu 'Sorgu' izleyicilerle buluşacak

Tiyatro grubu 'Teatro Rudius' tarafından sahnelenecek 'Sorgu' isimli oyun izleyicilerle buluşuyor.

Kosta Kortidis'in yazdığı ve yönettiği oyunun 12 Cumartesi ve 25 Kasım Cuma günü saat 20.30'da Cevahir Sahnesi Salon A'da sahnelenecek.

Oyun aralık ayında da Cevvahir Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. 4 Aralık Pazar günü ve 25 Aralık Pazar günü saat 18.30 Cevahir Sahnesi Salon A'da izleyicilerle buluşacak.

OYUNUN KÜNYESİ

Tiyatro Grubu: Teatro Rudius

Yazan ve Yöneten: Kosta Kortidis

Sahne Tasarımı: Batuhan Bozcaada

Kostüm Tasarımı: Akın Kaplan

Işık Tasarımı: Aykut Burak Gürsoy

Özgün Müzik: Altuğ Akınsel

Ses ve Efektler: Gülay Oktar

Fotoğraf: Öznur Kılıç – Avşar Gülener

Afiş Tasarımı: Barış Çantay

Yönetmen Yardımcısı: Akın Kaplan

Dış Sesler: Hakan Akın, Zeynep Doğan, Fatih Gülnar, Deniz Kaplan, Gülay Oktar

Perde Sayısı: Tek perde

Süre: 65 dakika

Oyuncular: Sibel Taşçıoğlu, Özdemir Çiftçioğlu, Akın Kaplan ve Kosta Kortidis

OYUN HAKKINDA

"Herhangi iki ülkenin ya da belki herhangi bir ülkenin herhangi bir sebepten dolayı savaş halindeki herhangi askerleri… bu herhangi askerlerin arasında geçen herhangi bir hikaye! Yaşanmış, yaşanabilecek ya da hiç yaşanmamış bir hikaye… Bir tesadüf. Bir ihanet. Bir kabus. Bir vicdan muhasebesi.

1971 yılının son günleri, belki de zamansız... Herhangi bir nedenden ötürü savaş durumundaki iki ülke. Ülkelerden birinin kahraman askerlerinden biri, Binbaşı Samantha Andrew, vatana ihanetle suçlanıyor. Onu sorguya çekense hayatındaki en önemli insanlardan biri, yakın dostu Albay Charles Kotalaris

Bir tesadüf bir hayatı alt üst edebilir mi? Hangi güç bir kahramandan bir hain yaratabilir? Vicdan yasaların önüne geçebilir mi? Ve... bir sorgu odasında bu sorulara yanıt bulunabilir mi?"

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Silik parçalar 43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu Dünya Dans Günü’nde dansa davet: Bedenini dört aç