TEİS'ten 'takviye edici gıda' uyarısı: Ürünlerdeki 'ilaç değildir' yazısı aldatıcı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “takviye edici gıda” adı altında satılan ürünlerdeki “ilaç değildir” yazısının aldatıcı olduğunu vurgulayarak “Bunlar ilaç formu verilmiş ve içlerinde ilaç hammaddesi olan ürünlerdir. Halk sağlığı açısından tehlikeli ve yanlıştır. Vatandaşlar, bu ‘ilaç olmadığı’ iddia edilen ürünleri biz eczacılara danışmadan alıp kullanmasınlar” dedi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, takviye edici gıda maddeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bu ürünlerdeki “ilaç değildir” yazısının aldatıcı olduğunu vurgulayan Saydan, bu ürünlerin bilinçsiz kullanımının büyük riskleri barındırdığına dikkat çekti.

Saydan, şunları ifade etti:

“İLAÇ OLMADIĞI İDDİA EDİLEN ÜRÜNLER MUTLAKA ECZANELERDEN ALINMALI”

“Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak vatandaşlarımıza bu tür ürünleri eczanelerimizden almalarını tavsiye ediyoruz. Bunlar ilaç formu verilmiş ve içlerinde ilaç hammaddesi olan ürünlerdir. Vatandaşa bunlar ilaç değil, rahatlıkla istediğin yerden alarak istediğin şekilde kullanabilirsin denilmesi halk sağlığı açısından tehlikeli ve yanlıştır. Bu ‘ilaç olmadığı’ iddia edilen ürünleri mutlaka eczanelerimize, yani biz eczacılara danışmadan alıp kullanmasınlar. Hele internetteki fiyatına veya cazip tekliflere kanmasınlar. Çünkü Dünya Sağlık Örgütü; internetten satılan ürünlerde çok ciddi oranda sahte ürüne rastlandığı bilgisini vermektedir. Vatandaşlarımızın ucuz olduğu için tercih ettiği internet ürünlerindeki sahteliklerden sadece ekonomik olarak değil sağlık anlamında da kayıpları olmaktadır. Oysa eczanelerde aldıkları ürünlerde sahte ürün riskiyle karşılaşmazlar.

TEİS olarak bu tür ürünlerin internet vb. gibi ortamlardan değil, eczacı danışmanlığında eczanelerden alınarak kullanılması gerektiğini bir kez daha vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Çünkü eczanelerimizde giren ürünlerin hepsi ruhsatlı ecza depoları üzerinden yapılır. Hastalarımız uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş, son kullanma tarihi geçmemiş bir şekilde güvenli ürün alırlar.

Kişisel bakım ve sağlık harcamalarınızda tasarruf etmek isterken sağlığınızdan olmayın!”

ANKA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İftarlarını tabip odasında açacaklarmış İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Alzheimer tedavisine bir adım daha: Koruyucu gen unutturmayacak İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu Geçim sıkıntısı depresyonu artırdı