Tokyo’da hedef madalya

Olimpiyat bileti alan Ulusal Kadın Voleybol Takımı’nın önemli isimlerinden Meryem Boz, “Tabii ki kürsüye çıkmayı istiyoruz. Çünkü olimpiyatların ötesinde bir yer yok” dedi

2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya'yı 3-0 yenip, şampiyon olarak olimpiyatlara katılma hakkı elde eden Ulusal Kadın Voleybol Takımı'nın önemli isimlerinden Meryem Boz, Japonya'da da kürsüye çıkmak istediklerini söyledi. Ulusal takımda başarılı bir performans sergileyen ve 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Meryem Boz, açıklamalarda bulundu.

'HER MAÇ ÖNEMLİYDİ'

Saç rengi nedeniyle ‘Mavi Şimşek’ olarak anılan milli voleybolcu, turnuvanın ilk maçında beklemedikleri bir şekilde Almanya'ya yenildiklerini hatırlatarak, "Bizim için her maç önemliydi. Grupta telafi edebileceğimiz maçlar vardı. Sonraki bütün maçlar final değerindeydi. Finali adeta Polonya maçında oynadık. Finali Almanya ile oynadık ama yarı finaldeki Polonya maçı çok zorluydu. Müsabakanın 4'üncü setinde adeta kalp krizi geçirdik. Kimse pes etmedi. Sanırım izleyenler için çok zor bir durumdu. Büyük bir emek var. Emeğin karşılığın alabilmek onur verici ve keyifli" ifadelerini kullandı.

'KÜRSÜYE ÇIKMAK İSTİYORUZ'

Bir sporcunun en büyük hedefinin olimpiyatlarda mücadele etmek olduğunu dile getiren Boz, “Benim de en büyük hedefim olimpiyatlara gitmekti. Orada tabii ki kürsüye çıkmayı istiyoruz. Çünkü olimpiyatların ötesinde bir yer yok. Olimpiyatlarda neden kürsüye çıkıp bayrağımızı dalgalandırmayalım? Olimpiyatlara gitmek bile büyük bir hedefti. Biz şimdi kürsüye çıkmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

'DAHA FAZLA İSTEDİK'

Meryem Boz, turnuvanın yarı finalindeki Polonya maçından çok keyif aldığını, karşılaşmanın genelinde soğukkanlı kaldığını anlattı.

Polonya'nın 4. sette 5 ya da 6 kez maç sayısı kullandığını aktaran Boz, "Ekip olarak pes etmedik. Olimpiyatlara gitmeyi Polonya'dan çok daha fazla istedik. Maç boyunca 36 sayı almış olabilirim ama çok kritik yerlerde iyi savunma yapıldı. Benim o sayıyı alabilmemin arkasında, takım arkadaşlarımın organizasyonu yatıyor. 36 sayıyı, takım arkadaşlarımla birlikte aldığım skorlar olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.

Meryem Boz, elemelerde oynadığı 5 karşılaşmada ürettiği 85 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olmuştu. Elemelerin finalinde Almanya’yı 3-0 yenen milli takım, 2012 Londra Olimpiyatlarının ardından tarihinde ikinci kez olimpiyat vizesi almıştı.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Acun Ilıcalı satın alacağı yeni takımı açıkladı Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor Fenerbahçe'de Bonucci yerine Kjaer iddiası Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu!