Toplandıkları kitabevi mühürlenmek istenen cihatçılar polisle çatıştı: Valilikten açıklama

Bingöl Valiliği, IŞİD’e yakın bir kitabevinin mühürlenmesine yönelik işlem sırasında cihatçıların polisle çatıştığı olayı doğruladı. Valilik, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bingöl Valiliği, kent merkezinde yer alan ve IŞİD’e yakın olduğu değerlendirilen Tevhid Kitabevi'nin mühürlenmek istenmesi üzerine çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Bingöl’de dün akşam, Tevhid Kitabevi adlı iş yeri IŞİD'le bağlantısına dair değerlendirme ve ayrıca iş yerinin ruhsatsız faaliyet yürüttüğünün tespit edilmesi üzerine zabıtalar tarafından mühürlenmek istendi. Muhürleme işlemine engel olmak isteyen cihatçılar, polisle taşlı sopalı çatışmaya girdi.

Bugün Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezinde dün akşam saatlerinde yaşanan, bazı yazılı ve görsel medyada, "Tevhid Kitabevine Operasyon" gibi başlıklarla paylaşılan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

"Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu Tevhid Kitabevi'nde DEAŞ terör örgütüne müzahir olduğu değerlendirilen faaliyetlerin yürütüldüğü ayrıca iş yerinin ruhsatsız faaliyet sürdürdüğü tespit edilmiştir” ifadesine yer verilen açıklamada, bunun üzerine Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince adı geçen iş yerinin mühürlenmek istendiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak Tevhid Kitabevi önünde toplanan grubun direnmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz duruma müdahale etmiş, müdahale esnasında güvenlik güçlerimize taşlı, sopalı saldırıda bulunulmuştur. Olay ile ilgili, "görevli memura mukavemet', 'kasten yaralama', 'kamu malına zarar verme' suçlarından 16 şahıs gözaltına alınmıştır."

Öte yandan kitabevinin, Tevhid Dergisi başyazarı olan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'a yakın olduğu da ileri sürüldü. Ancak Bayancuk tarataraftarları daha sonra yaptıkları açıklamada, kitabevi ve IŞİD ile ilişkilerini reddetti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak