TSK personeline düğün ve nikâh uyarısı

Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, koronavirüsün yayılma riskinin yüksek olduğu düğün, nikahlara katılmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içi ve sınır ötesindeki birlikleri yeni tip koronavirüs salgınından uzak tutmaya yönelik hayata geçirdiği uygulamalara bir yenisini ekledi. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin nikah ve düğün gibi virüsün bulaşma riskinin fazla olduğu toplu faaliyetlere katılmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Karar, Bakanlık bünyesinde kurulan Covid-19 ile Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmeler sonucunda alındı. KOMMER, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulmuştu.

Merkezdeki faaliyetlerle, Bakanlık, bağlı birlik, karargâh ve kurumlarında salgına karşı gerekli korumanın oluşturulması amaçlanıyor. TSK'da alınan tedbirlerin uygulanma seviyelerinin izlendiği merkezde, vakalara karşı alınacak tedbirler ve tıbbi planlamalarla da yapılıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım