TÜDKİYEB Başkanı: Ağırlığı artsın diye kırmızı ete su katıyorlar

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, bazı mezbahalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkılarak ete su katıldığını iddia etti.

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, ete yüzde 35 zam gerektiğine dair açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, bazı mezbahalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkılarak ete su katıldığını da öne sürdü.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Çelik, bir grup gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında “Ette fiyat artışına ihtiyaç yok. Böyle açıklamalar yapanların kimin değirmenine su taşıdığı araştırılmalı. Bütün lobiler birleşmiş; tedarikçi ve satıcılar beraber çalışıp, gıdayı çok yüksek kârlarla satıyorlar” dedi.

Çelik, yem ile birlikte tüm gıda ürünlerine taban ve tavan fiyat uygulaması istedi.

Bazı mezbahalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkılarak ete su katıldığını da iddia eden Çelik, “Bu yolla etin ağırlığı artırılıyor, tadı da kaçıyor. Helale haram katanlara dur denmeli” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Fed'in faiz kararı sonrası dolar ve euro güne nasıl başladı? Asgari ücret için önemli kulis: Ekonomist Oğuz, "artış yapılacak" diyerek tarih verdi Fed faiz oranını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu İTO verileri: İstanbul'un nisan ayı enflasyonu belli oldu İstanbul’da nisan ayında fiyatı en çok artan ürün belli oldu