Türkiye haftaya yağmurla başlıyor: Marmara'da fırtına, Ege ile Karadeniz'de yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yarın Marmara Denizi’nde fırtına; Orta Karadeniz kıyılarında, Orta ve Güney Ege’de yağış beklendiğini belirterek oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Eylül’de (yarın); Marmara Denizi’nde fırtına, Orta Karadeniz kıyılarında şiddetli yağış, Orta ve Güney Ege’de ise Kuvvetli Fırtına beklendiğini açıkladı. MGM’den yapılan uyarılar şöyle:

-Pazartesi günü, Samsun, Giresun ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyinde kuvvetli, Samsun'un doğu ilçeleri ile Ordu'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

-Orta ve Güney Ege'de rüzgarın yarın (05.09.2022 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

-Marmara’da rüzgarın yarın (05.09.2022 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (80-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bu duvarın ardı yurttaşa kapalı! İSKİ, İstanbul barajlarındaki doluluk oranını açıkladı Çiçek Dilligil ile Bora Öztoprak’ın çocuğu cinsiyet uyum sürecine girdi İSKİ'den açıklama: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Gözleri tamamen kapalı - 228