Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan’dan deprem açıklaması: En çok ihtiyaç duyulan kurtarma ekipleri

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 kentte binlerce yurttaşın ölümün neden olan 7.7 ve 7.6'lık depremlere ilişkin yaptığı açıklamada, “En çok ihtiyaç duyulan kurtarma ekipleri. En az 6 bin bina yıkıldı. Çok sayıda barınağa, battaniyeye de ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye ilişkin ABD’de merkezli CBS kanalına açıklamalarda bulundu.

3 bini aşkın yurttaşın yaşamını yitirdiği ve 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğratan depreme ilişkin Mercan, “En çok ihtiyaç duyulan kurtarma ekipleri. En az 6 bin bina yıkıldı. Çok sayıda barınağa, battaniyeye de ihtiyacımız var” dedi.

Mercan, 60 ülkeden Türkiye’ye yardım sağlandığını belirterek “En az 6 bin bina yıkıldı. Çok sayıda barınağa, battaniyeye de ihtiyacımız var. Orası çok soğuk. Bazı yerlerde kar yağıyor, akşamları daha da soğuk oluyor. Çadırlara, tıbbi ekipmana ihtiyaç var. Aynı zamanda bu ihtiyaçları ABD’den de topluyoruz. ABD vatandaşlarına desteği için teşekkür ederim. ABD yönetimine de trajik olayın ilk saatlerinden bu yana desteğini sunduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

Depremden etkilenen bölgelerde altyapının da zarar gördüğünü dile getiren Mercan, "Elektrik ve doğal gaz yok. Orada geçici mutfaklar kuruldu. İnsanların gıdaya ihtiyacı var. Çocukların da çok yardıma ihtiyacı var. Halkın temel ihtiyaçlarını sağlayacak her şeye ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

Mercan, dün AA’ya yaptığı açıklamada, toplanacak yardımların en hızlı ve etkin şekilde afet bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacağını belirterek, "Buradan elimizden geldiğince depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz” demişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak