'Türkiye, Rusya'ya yaptırım uygulamıyor' sözlerine Rutte'den yanıt

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşen Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değindi. Erdoğan, “Putin ve Zelensky ile temaslarımı sürdürüyorum. Kalıcı barış işçin elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Rutte ise, “Türkiye AB için önemli bir ortaktır” dedi. Rutte, Hollandalı gazetecinin, “Türkiye, Rusya’ya yaptırım uygulamıyor” sözlerine de yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Putin ve Zelensky ile temaslarımı sürdürüyorum. Kalıcı barış işçin elimizden geleni yapıyoruz.

Ukrayna’daki insani dram artarak devam ediyor. Binlerce sivil hayatını kaybetti, 3 milyonu aşkın insan ülkesini terk ederek başka ülkelere sığındı."

(NATO Liderler Zirvesi) NATO'da berabersek dayanışmamızı ortaya koymamız lazım. Savunma sanayiine yönelik adımlarda NATO üyesi ülkeler olarak dayanışma içerisinde olmamız lazım.

(Odessa'dan sürüklenen mayınlar iddiası) MSB her türlü tedbirini alıyor, almakta ve gereği neyse yapılacaktır, yapılmaktadır. Hiç endişeniz olmasın.

Rutte ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye (NATO'da) ittifak için çok büyük siyasi ve askeri öneme sahiptir.

Türkiye AB için önemli bir ortaktır.

Rusya’nın işgalini kınıyoruz. Komşusunu işgal ederek Putin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ihlal etmiştir.

Hollandalı gazetecinin, “Türkiye, Rusya’ya doğrudan yaptırım uygulamıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna yanıt:

“Türkiye BM yaptırımlarını uyguluyor… Türkiye’nin özel bir konumu var tabii ki Suriye’deki angajmanı sebebiyle. Türkiye tüm yaptırımları yapmasını arzularız ama tabii ki diplomatik rolünü oynamasından memnunuz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kılıçdaroğlu "Sarayla müzakere edilmez" sözlerine açıklık getirdi: Neden böyle bir açıklama yaptı? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı MHP hedef aldı, Erdoğan başköşeye koydu: Abdulkadir Selvi yine Gezi’yi hatırlattı MHP'den açıklama geldi: Bahçeli'nin şarkılı videosundaki gönderme kime yapıldı? İYİ Parti kurultayında Erdoğan endişesi: Oktay Vural, ‘Cumhur İttifakı’nın temsilcisi’ mi?