Twitter’a yeni özellik geldi: 24 saat sonra silinecek ‘fleet’

Twitter, Fleets adındaki hikayeler özelliğini resmen duyurdu. Instagram, Facebook, WhatsApp ve LinkedIn'de karşımıza çıkan hikayeler (Stories) özelliği artık Twitter'a geliyor.

Twitter’a gelen yeni özellikle 24 saat sonra silinecek paylaşımlar yapılabilecek.

Instagram’daki story özelliğinde olduğu gibi 24 saat sonra kendiliğinden silinecek ‘fleet‘ adı verilen özellik mart ayında Brezilya, İtalya, Güney Kore’de denenmeye başlamıştı.

‘Fleet’lere yorum yapılamayacak, retweet edilemeceyecek ya da beğenilemeceyecek. Ancak direkt mesaj yoluyla cevap verilebilecek.

Bu uygulamayla herkese açık şekilde gelecek tepkilerden, yorumlardan çekinen ya da tweet’lerinin yeterince beğeni almaması, retweet edilmemesi endişesiyle düşüncelerini saklayan kişilerin tweet atmaları için cesaretlendirilmesi amaçlanıyor.

Diken'de yer alan habere göre; Fleet aracılığyla metin paylaşılabildiği gibi video ve fotoğraf da paylaşılabiliyor.

‘Fleet‘ özelliğinin denendiği yerlerde kullanıcların paylaşımlarının arttığı görüldü.

Twitter’ın tasarım direktörü Joshua Harris ‘fleet’lerin bir gün sonra yok olduğu için insanların düşüncelerini, hislerini paylaşmak konusunda daha rahat hissetmelerini sağladını belirtti.

Ancak yeni özelliği deneyen bazı kullanıcılar direkt mesaj yoluyla online tacizi artırabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Modem arayüzüne nasıl girilir? Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı Güney Kore'de 'Yapay Güneş' çalışmalarında rekor: 48 saniye boyunca çalıştı Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti Dünyada 4 tür insan var