Twitter'dan personeline: 'Evden çalışın'

Dünyanın önde gelen sosyal medya şirketlerinden Twitter, koronavirüsün yayılmasının engellenmesi çabaları çerçevesinde personeline evden çalışmalarını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle Hong Kong, Japonya ve Güney Kore'deki personeli için evden çalışmanın zorunlu olduğunu duyuran Twitter, dünya genelindeki 5 bin personelini de evden çalışmaları konusunda desteklediklerini bildirdi.

Twitter daha önce de çalışanlarının zorunlu olmadıkça iş seyahatlerin çıkmalarını ve etkinliklere katılmalarını da yasaklamıştı.

Twitter'ın İK yöneticisi Jennifer Christie yaptığı açıklamada, "Amacımız Covid-19 koronavirüsünün yayılma olasılığını azaltmak" derken, evden çalışma konusunda kendilerini gün geçtikçe geliştirdiklerini de şu sözlerle anlattı: "Bu bizim için büyük bir değişiklik ama giderek daha dağıtılmış bir iş gücüne doğru ilerliyoruz. Küresel bir hizmetiz. Herhangi bir yerde, Twitter'da çalışabilmeyi sağlama konusunda kararlıyız. "

Twitter'ın genel müdürü Jack Dorsey uzun zamandır uzaktan çalışmayı destekliyor. Koronavirüs yayıldıkça çoğu büyük Amerikan işletmesi de benzer yollara gidiyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Modem arayüzüne nasıl girilir? Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti Toyota hibrit satışlarında 11 milyonu aştı WhatsApp'a canlı yayın odası geliyor