Vakıfbank finalde

Sezonun bu bölümüne kadar üç kupa kazanma başarısı gösteren Vakıfbank, ligde de adını finale yazdırdı. Sarı-siyahlılar, yarı final serisinin ikinci maçında THY'i set vermeden yenerken maça ikinci setteki ralli damga vurdu.

Mahir KANAAT

Bu sezon Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda, Kupa Voley’de ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda zafer yaşayan Vakıfbank, ligde de yoluna emin adımlarla devam ediyor. İkinci yarısında maç kaybetmeden normal sezonu lig lideri olarak tamamlayan sarı-siyahlılar, 1/4 play-off’u ilk maçında 3-2 mağlup ettiği Türk Hava Yolları’nı ikinci maçta ise 3-0 yenerek adını finale yazdırdı.

MUHTEŞEM MÜCADELE

Vakıfbank Spor Sarayı’ndaki mücadelenin ilk setini 25-16 alarak maça güçlü bir giriş yapan Vakıfbank, muhteşem bir mücadeleye sahne olan ikinci seti de 28-26 kazandı ve durumu 2-0’a getirdi. Son seti de 25-21 ile önde kapatan sarı-siyahlılar, 3-0’lık skorla ikinci maçta da galibiyeti almış oldu.

Vakıfbank’ta Isabelle Haak 18 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi 11, Zehra Güneş 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Michelle Bartsch-Hackley’nin 9 sayı kaydettiği mücadeleyi Kübra Akman 7, Cansu Özbay 2 sayıyla tamamladı.

ZORLU EŞLEŞME

Öte yandan voleybolda erkekler liginde de heyecan tam gaz devam ediyor. Ligde yarı final turu 3'üncü maçında deplasmanda Halkbank'a 3-1 mağlup olarak seriyi 2-1 kaybeden Arkasspor, play-off 3-4.'lük etabında Fenerbahçe ile eşleşti.

Arkasspor ile Fenerbahçe arasındaki eşleşmede ilk maç 28 Nisan Perşembe günü Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynayacak. İkinci karşılaşma ise 2 Mayıs Pazartesi günü TVF Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanacak. İki galibiyeti alan takım ise sezonu 3’üncü sırada tamamlayacak. Seride 1-1'lik eşitlik olması durumunda 3’üncü karşılaşma 5 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da yapılacak.

Voley'de şampiyon olarak önümüzdeki sezonda CEV Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! İspanya basınında gündem Arda Güler Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı