Vekile sansür kalktı, 153 haber yasaklı

BirGün EGE

İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in satın aldığı ‘tarım alanı’ vasfındaki arsayı yapılaşmaya açtığı iddiasını içeren 154 haberlere getirdiği erişim engeli arasından sadece CHP’li Vekil Murat Bakan’ınkini kaldırdı.

Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in ‘tarım alanı’ vasfında 1347 metrekarelik bir arsa satın aldığı, buraya ‘zeytin salamura tesisi’ kurulacağı gerekçesiyle yapılaşmaya açtırılmasını sağladığı ve buranın birkaç ay içinde birden fazla kez satıldığı iddia edilmişti. Hakkındaki iddialara ilişkin haberlere erişim engeli getirilmesi talebiyle mahkemeye başvuran Kaymakam Serap Özmen Çetin, haberlerin “kişilik haklarına saldırı niteliğinde” olduğunu, “özel hayatını ihlal ettiğini” ve “mesleği gereği bu sebeple ağır mağduriyet yaşadığını” öne sürmüştü. İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği ise 154 haber ve içerik hakkında erişim engeli kararı vermişti.

Erişim engeli getirilen internet sayfaları içinde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın internet sitesi ile sosyal medya paylaşımı da yer almıştı. CHP’li Bakan avukatı aracılığıyla, erişim engeli kararına itiraz etti. Aynı hakim, CHP’li Murat Bakan’ın itirazını inceledi ve bu kez verdiği erişim engeli kararının kaldırılması yönünde karar verdi. Hâkim kararında, “İtirazda bulunanın İzmir Milletvekili olduğu, itiraza konu url adreslerinin itiraz eden tarafından kullanıldığı, belirtilen içeriklerin itiraz edenin Millet Vekili sıfatı ile yapmış olduğu faaliyetleri ile ilgili ve yasama faaliyeti çerçevesinde olduğu anlaşılmakla, itiraz yerinde görülmekle itirazın kabulüne karar verilmişti” ifadelerini kullandı.

CHP’li Murat Bakan konuya dair, “Halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü engellenemez; gücünü Anayasa’dan, gazetecilerden, meslek etiğinden ve halktan alır. Milletvekilinin denetim yetkisi ve yasama faaliyetleri engellenemez; gücünü Anayasa’dan, Meclis İçtüzüğü’nden, vicdanından ve halktan alır” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak yanıt verdi: Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz Cem Küçük köşeyi döndü Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama