Yazarlar ve okurlar buluştu

İstanbul’un simge etkinliklerinden birisi olan İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 38’inci kez kapılarını kitapseverlere açtı. Açılışta konuşan İBB Başkanı İmamoğlu: “Yayıncıların ve yazarların sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Yüzlerce yazarı okuruyla buluşturacak yerli ve yabancı 800’ün üzerinde yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun katıldığı 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı dün kapılarını açtı.

Bu yıl “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenen ve 10 Kasım’a kadar devam edecek fuarın açılışında TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, 29. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Mevlüt Akyıldız, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Adnan Özyalçıner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy birer konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk geçen yıl 67 bin yeni kitap üretildiğini ifade ederek yayıncılığın büyük problemlerinden birisi olan kâğıt probleminin yerli üretimle çözülebileceğini ifade etti. Kocatürk konuşmasının sonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi ve “Gelin 2022 yılında İstanbul’u, Dünya Kitap Başkenti yapalım” dedi.

İBB olarak her zaman göreve hazırız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada “İstanbul değerine büyük katkı sunan bu organizasyonun bundan sonra en önemli parçalarından birisinin İBB olması için ciddi adımlar atacağız. Ve Türkiye Yayıncılar Birliği başkanımızın çağrısını çok net aldığımızı bilmesini istiyorum. Biz olarak her zaman hazır olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum” dedi.

Öykülerim kenar mahalleleri anlatır

“Benim öykülerimin çoğu İstanbul’un doğası, insanı, tarihi, coğrafyası ile İstanbul’u anlatır” diyen fuarın onur konuğu Adnan Özyalçıner ise konuşmasında şunları aktardı: “Daha çok da kenar mahallelerin İstanbul’unu, İstanbul’un öteki yüzü diyebileceğimiz İstanbul’u anlatır. Genelde öykülerimde İstanbul, İstanbul’un kentsel olgusu, siyasal, toplumsal, ekonomik yaşamsal ilişkileri ve çelişkileriyle belirtilmiştir.”

‘Suriye Kapanı’ okuyucularla buluştu

BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, Tekin Yayınevi'nden çıkan son kitabı Suriye Kapanı /Bir Cinayetin Anatomisi adlı kitabını TÜYAP Kitap Fuarı'nda imzaladı. Varlı, Hegemonya Savaşı, Ortadoğu'yu Anlama Kılavuzu'nun ardından kaleme aldığı Suriye Kapanı, AKP'nin Suriye politikalarına ilişkin yanlışları, vekalet ve paylaşım savaşını konu alıyor. Suriye Türkiye ve Ortadoğu konulu söyleşide de konuşan Varlı., "Suriye'de savaş bitmedi farklı boyutlarıyla devam ediyor. AKP Türkiye'yi bu savaşın içine sürükleyerek büyük bir açmasın içine soktu" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Silik parçalar 43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu Dünya Dans Günü’nde dansa davet: Bedenini dört aç