Yeniden kurma mücadelesi vermeliyiz

HABER MERKEZİ

Kocaeli’nde BirGün okurlarının düzenlendiği ‘Özgür Bir Ülke İçin Bir Aradayız’ adlı buluşmaya BirGün gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer katıldı.

İzmit Belediyesi’nin Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen buluşmayı yaklaşık 100 kişi takip etti. Hicran Turan’ın moderatörlüğünü etkinlikte, laik, özgür, demokratik bir ülkenin yeniden nasıl yaratılacağı ve basın özgürlüğü konuşuldu.

Tek adam rejiminde parlamentonun bir hükmünün olmadığını belirten Aydın, “Erdoğan ve AKP50-60 yıllık emperyal bağımlılığın bir sonucu. Türkiye’nin bütün kurumlarını yıktılar, o nedenle tek başına bir restorasyon tartışması yeterli değil. Tek adam rejiminde parlamento diye bir şey yok. Saray ve sarayın etrafındaki insan kümesinin yönettiği bir durum var. Bu nedenle Türkiye’yi yeniden kurmak çok kolay olmayacak, enerjimizi bunun için harcamak zorundayız” dedi.

CHP’li Taşıcer ise şu ifadeleri kullandı: “Ülkenin içinde bulunduğu tablonun fotoğrafı çok net aslında. Bu karanlıktan nasıl kurtulacağımızın da reçetesini doğru tespit etmek gerekiyor. Bir ülke düşünün bu kadar değersizleştirildiği, bu kadar ayaklar altına alındığı başka bir dönem yaşamamıştır.”

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Implant vidası beyne saplanmadı “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Tarikatlar böyle istedi: RTÜK’ten FOX TV'ye ‘Kızıl Goncalar’ cezası