'YouTube Premium' abonesi olmayanlar, art arda 5 reklam izleyecek

İçerik platformu YouTube, kullanıcılarını ücretli abonelik hizmetine yönlendirmek amacıyla 'YouTube Premium' üyesi olmayanlara art arda 5 reklam gösterme çalışmalarına başladı.

Dünyanın en büyük içerik platformlarından birisi olan YouTube, son dönemde kullanıcılarını ücretli abonelik hizmetine yönlendirmek amacıyla platformu ücretsiz kullananlara art arda 5 reklam göstermek için test çalışmalarına başladı.

ShiftDelete'nin haberine göre; gelen tepkilerin ardından 'Team YouTube' konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak 'değişen bir şeyin olmadığını' ima etti.

Team YouTube hesabının açıklamasına göre şu anki düzende 5-30 saniye arası değişkenlik gösteren YouTube reklamları, art arda 5 reklam politikasında her bir reklamın uzunluğunun 6 saniye olacağı şekilde ayarlanacak. Böylelikle kullanıcının reklam bölümünde harcadığı süre aynı kalacak.

Şimdilik bazı kullanıcılar üzerinde test edilen özelliğin kısa süre içinde tüm sürümlerde olması bekleniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı Modem arayüzüne nasıl girilir? Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti Güney Kore'de 'Yapay Güneş' çalışmalarında rekor: 48 saniye boyunca çalıştı Elon Musk'tan TikTok açıklaması