Yurt dışında oy verme işlemleri tamamlandı

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine günler kala yurt dışında oy verme süreci tamamlandı. İlk turda 1 milyon 840 bin kişinin oy kullandığı seçimlerde ikinci turda bu sayı 1 milyon 816 bin 294 kişi olarak açıklandı. Yurt dışında yaşayan yurttaşlar cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için yine sandık başındaydı. Dün itibari ile yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanma işlemleri tamamlanırken yurttaşlar 28 Mayıs saat 17.00’a kadar gümrüklerde oy kullanabilecek. Oy kullanma süresinin 12 günden 5 güne indirilmesine rağmen yurt dışında oy kullanımında büyük bir düşüş olmadığı görüldü. YSK’nin verilerine göre dün saat 16.00 itibariyle 1 milyon 816 bin 294 kişi oyunu kullandı.

Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklar, 14 Mayıs’taki seçimlerde olduğu gibi, YSK’nın belirlediği yöntemlerle yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek. Katılımın yüzde 53,85 olduğu ilk turda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 57,5’ini, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 39,6’sını almıştı.

SOL PARTİLİ MÜŞAHİTE DARP

Münih’te Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde SOL Partili müşahit Ahmet Uzun’un, AKP’li bir kişinin oy verme sırasında resim çekmesiyle ve sandıklardaki zarflar ve oy kullananların arasındaki tutarsızlık nedeniyle başlayan olayda Başkonsolosluk görevlisi sivil polis olduğu tahmin edilen kişiler tarafından darp edildiği öğrenildi. 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız CHP neden erken seçim istemiyor? Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi ‘Merkez sağ’ iddiasına veda