Münih’te Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde bir sandıkta belirsizlik nedeniyle tutanak tutulmasını bekleyen SOL Partili Ahmet Uzun’u AKP’li sandık görevlilerinin ve kimliği belirsiz, kravatlı kişilerin ağır küfürler ederek darp etti.

Münih’te SOL Partili müşahit darp edildi!

BirGün MÜNİH

Münih’te Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde SOL Partili müşahit Ahmet Uzun’un, AKP’li bir kişinin oy verme sırasında resim çekmesiyle ve sandıklardaki zarflar ve oy kullananların arasındaki tutarsızlık nedeniyle başlayan olayda Başkonsolosluk görevlisi sivil polis olduğu tahmin edilen kişiler tarafından darp edildiği öğrenildi.

Görgü tanıkları SOL Partili müşahidin darp edilmesi ve yaşanan olayı şöyle anlattı:

“AKP’liler sık sık oy kullanan insanların resmini çekiyor. Yine bir olayda resim çeken kişi kimliğini önce vermek istemedi. Bir sandıkta oy kullananlar ve zarf sayısı konusunda uyuşmazlık yaşandı. Biz tutanak tutulmasını ve zarfların çuvallara konulmasını beklerken AKP’li müşahitler ‘Siz çok kalabalıksınız, sadece beş kişi kalsın, diğerleri gitsin’ talebinde bulundular. Bu esnada AKP’li sandık başkanı küfür ederek ‘Bunlar yine sorun mu çıkarıyor’ diye dedi. SOL Partili müşahide yaka kartı olmayan, takım elbiseli kişiler müdahalede bulundu. Müşahit, ‘Ben burada vatandaş olarak bulunabilirim. Siz beni buradan çıkartma hakkına sahipseniz önce kimliğinizi göreyim’ dedi. Kimliğini göstermeyen bu kişiler, kendilerinden olmayan herkese hem ağır küfürler etti, hem de fiziksel tacizde bulundu. Müşahitler ve vatandaşlar dışarı çıkarıldıktan sonra kapı içeriden kilitlendi. Olaydan sonra ‘Bu kişiler alkol etkisindedir’ diye asılsız bir tutanak tutulduğu ortaya çıktı. Olaya emniyet güçleri müdahil oldu.”

Ahmet Uzun, olayın hemen ardından en yakın hastaneye başvurarak darp raporu aldı ve sarhoş olduğu iddia edilmesine karşılık kan testi yaptırdı. Kan testinde iddiaların aksine hiçbir alkol izine rastlanamadı. Ahmet Uzun da kendisini darp edenlerden şikâyetçi olacağını, ertesi gün yazılı bir belge olmamasına rağmen yasaklı olduğu gerekçesiyle sandıkların olduğu alana alınmadığını belirtti.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Münih’te kilometrelerce sıra oluşması, engelliler ve yaşlıların susuz, saatlerce güneş altında kalması nedeniyle sık sık gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Münih’te pek çok seçmene fotoğraflı kimliği olmadığı halde sadece nüfus kayıt ile oy kullandırıldığı da iddialar arasında yer aldı.