ZEYNEP KURAY BAKIRKÖY CEZAEVİ'NDEN BİLDİRİYOR Kadın tutuklulara şeker ambargosu

Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için uzun süredir Türkiye’nin pek çok cezaevinde...

ZEYNEP KURAY

Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için uzun süredir Türkiye’nin pek çok cezaevinde süreksiz açlık grevleri yapılıyor. Bakırköy cezaevinde ise açlık grevinde olan tutuklulara şeker ambargosu uygulanıyor. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren süresiz açlık grevinde bulunan 8 PKK davası tutuklu kadınların bütün taleplerine rağmen şeker vermeyen cezaevi yönetiminin gerekçesi ise fıkraları aratmayacak türden.

‘ŞEKER İÇİN BAYRAMI BEKLEYİN’
Bakırköy cezaevinde tutuklu bulunan muhabirimiz Zeynep Kuray’ın aktardığına göre cezaevi idaresi şeker için bayramı bekliyor. Cezaevi idaresinden kadın tutuklulara yapılan açıklamada, “şekerin ancak bayramdan bayrama alındığı” ifade ediliyor.

Kadın tutuklular ise bu açıklamanın ve şeker verilmemesinin nedenini eylemlerini bastırmak ve açlık grevini kırmak amaçlı olduğunu ifade ediyor. grev şekerlerini kendi imkanlarıyla yapan açlık grevindeki tutuklu kadınlar açlık grevine devam edeceklerini belirtiyor.
Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri Cemaatin ‘eğitim’ merakı Dekabrist’in karısı Sanat, sanat eseri ve sanatçı...