Güneş gibi doğdu

Trabzonspor’a tarihinin en farklı yenilgisini yaşatan Antalya haftanın takımı olurken, Okriashvili’nin kafa vuruşu hem haftanın en güzel gölü hem de Eskişehirspor’un Atatürk Stadı’ndaki son golü oldu. Beşiktaş’ın başında ilk şampiyonluğunu yaşayan Şenol Güneş haftanın teknik direktörü, uzun süredir forma şansı bulamamasına rağmen kendini hep hazır tuttuğunu attığı 3 golle gösteren Ömer Şişmanoğlu da haftanın oyuncusu oldu.

Eto’o’suz Antalyaspor’da bayrağı Ömer Şişmanoğlu devralmıştı. Akdeniz temsilcisi etkili bir oyunun ardından Trabzonspor’a 7 gollü bir hezimet yaşattı. Bordo mavililer 2015-16 sezonunu yük olarak görmeye başlamanın bedelini ağır ödediler. Hezimetin ardından gelecek sezon planlamalarına hız veren Trabzon yönetimi Ersun Yanal ile resmi olarak anlaştı. Bu sezonu yayıncı kuruluşta yorumcu olarak geçiren tecrübeli teknik adam bakalım üçüncü Trabzon denemesinde bir şeyleri değiştirebilecek mi?

Ligin iddiasız amaçsız iki takımının Bursa’daki randevusu sıcak havaya rağmen haftanın en keyifli karşılaşmasıydı. Hem Bursasporlu ve hem de Konyasporlu futbolcuları kutlamak gerek. Genelinde dengeli ve karşılıklı pozisyonlarla geçen maçın son çeyreğinde ibre Bursaspor’a kaydı. Ev sahibi galibiyet sayısını bulamayınca maç ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Rizespor 11. dakikada Deniz Kadah’ın attığı golle Gaziantep’i yenerek küme düşme stresini son haftaya taşımadı. Sergen Yalçın yönetiminde ikinci maçına çıkan Güneydoğu temsilcisi, oyunu rakip sahaya yıkmayı başarsa da gol atamayınca son haftaya düşme stresiyle girdi. Ligde kalmak için Antalya’dan puan almaları gerekiyor.

Kayserispor evinde Sivas’a yenilmeyerek son haftaya rahatlayıp giren takımlardan oldu. Maça yoğun ilgi gösteren Kayserili taraftarlar sezon başından beri aynı ilgiyi göstermiş olsalar bu durumlara düşmeyebilirlerdi. Sivas, maçın genelinde oyuna hakim olan taraf olsa da kontra ataklarda ciddi pozisyon verdiler. Setkus ve şans farkın ikiye çıkmasına izin vermeyince umutları son haftaya taşıyan gol Chahechou’dan geldi.

Haftanın en dramatik anları Eskişehir’de yaşandı. Eskişehirliler, sayısız sevinç ve acı yaşadıkları biçimsiz stada boynu bükük veda etti. EsEs, sezonun en iyi oyununu oynamasına rağmen puan alamadı ve ligde kalma şansını mucizelere bıraktı. Kırmızı Şimşekler sadece Sivas ve Antep ile aynı puanla ligi bitirirlerse üçlü averajla ligde kalabiliyor. Başakşehir, son dakika golüyle lig dördüncülüğünü garantiledi. 2. Abdullah Avcı döneminde istikrarlı bir çizgi izleyen Boz Baykuşlar geçen sezonu da dördüncü bitirmişti.

Haftanın diğer 7 gol atan takımı da Kasımpaşa oldu. Avrupa vizesi için son hafta Trabzon’u yenmeleri, Osmanlı’nın da puan kaybetmesi gerekiyor. Mersin’de kaleci Nihat dışında direnç gösteren oyuncu yoktu. Onun direnci de kalesinde 3. golü görene kadar sürdü.

Akhisar’ı Suat Arslanboğa’nın tartışmalı penaltı kararlarıyla bulduğu 2 golle mağlup eden Galatasaray son haftaya 5.lik hedefini koruyarak girdi. Sarı Kırmızılılar yarın akşam rahatlamış Kayseri’yi yenip Avrupa hayallerini söndürdüğü Akhisar’ın Osmanlı’ya çelme takmasını bekleyecekler. Ev sahibi ekip maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi olup pozisyonlar üretse de haftayı puansız kapatarak Avrupa hedefini zora soktu. Ligimizin tek kasaba takımının Avrupa hayalinin gerçek olması için Osmanlı’yı yenmeleri Kasımpaşa’nın puan kaybetmesi ve Galatasaray’ın ise yenilmesi gerekiyor.

Boğazın karşı kıyısından gelen gol haberleri Fenerbahçe’nin minicik şampiyonluk olasılığını da ortadan kaldırıyordu. Bir kez daha lig ikincisi olan Kadıköy temsilcisi yine de Gençlerbirliği’ni yenmeyi başardı. Son 10 sezonun 9’unda ilk 2’de olmayı başaran sarı lacivertler sadece 3 kere mutlu sona ulaşabildiler. Gençlerbirliği zaten sezonu geçen hafta kapatmıştı. Beştepe’deki Gençlerbirliği tesislerinde oyuncular tatil, teknik heyet ise gelecek sezon planları yapmaya başladı bile...

Ve liginizin şampiyonu belli oldu... Beşiktaş, Osmanlı’yı 3-1 yenerek şampiyonluğunu son haftaya bırakmadan ilan etti ve taraftarlarının semte dönüş coşkusunu pekiştirdi. Şampiyonlar Ligi ve yeni stadın maç günü gelirleri kulübün ekonomik sorunlarının çözümüne de katkı sağlayacak. Osmanlı, SüperLig’deki ilk sezonunun son haftasına 3. Avrupa Ligi bileti için en iddialı takım olarak giriyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! İspanya basınında gündem Arda Güler Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı