İspanya’da La Liga, Türkiye’de Bank Asya!

İki başı kalmış ‘La Liga’da futbol bu yıl da heyecan verici. Tepedeki iki takım olan Real Madrid ve Barcelona’nın 62 puanına karşılık

İki başı kalmış ‘La Liga’da futbol bu yıl da heyecan verici. Tepedeki iki takım olan Real Madrid ve Barcelona’nın 62 puanına karşılık 3. sıradaki Valencia’nın sadece 46 puanı var. Sanki 16 puan geriden başlayan ayrı bir alt lig var ve onun da lideri Valencia’ymış gibi. Cumartesi akşamı kanalları gezerken NTV Spor’da yayınlanan Real Madrid – Sevilla maçını izledim. Kanalı açtığım anda Sevilla ikinci golü buldu ve deplasmanda 2-0 öne geçti. Maç böyle bitse ve Barcelona da kazansa fark 5 puan olacak, Barça iyice rahatlayacaktı.
Öyle olmadı! Futbolun güzelliğini bir kez daha görmek için bu maçın son yarım saatini izlemek yeterli. Real sağlı, sollu ataklarla, ortadan ver-kaçlarla Sevilla kalesini resmen ablukaya aldı. Sonucunda da iki topu direkten geri geldi, üç topu direklerin çevrelediği alandan (‘kale’den) içeri girdi. Nihayetinde maçı 3-2 kazandı.
Kale, bir şehrin, bir ülkenin savunmasındaki en temel yapılardan biri. Kritik noktalara yapılan kalelerin savunmasını yapanlar, kalenin düşmemesi için yoğun bir azim gösterirler. Çünkü kale düştü mü, şehir de elden gidecektir. Kaleyi dışardan yıkmak isteyenler yoğun top atışı yaparlar ve savunmacıların gücü tükenince kaleyi ele geçirirler. Futboldaki kale ve top ilişkisi, işte cumartesi zuhur etti. Real, Sevilla kalesini, top atışına tuttu ve kaleyi ele geçirdi. Futbol tüm güzelliğiyle, umudu tazeleyen Real’e, Barça’nın berabere kalıp puan kaybetmesiyle birlikte liderliği de hediye etti. Şimdi form tutan bir Real ve Katalan ekibi Barça’nın mücadelesi daha da keyifli hale geldi.
İspanya’dan Karabük’e direkt uçuş yok ama ben yazı uzamasın diye direkt olarak geçiş yapayım. Kardemir Karabükspor, Süper Lig’e bilet rezervasyonunu yaptırmış görünüyor. 10 puan farkla üstte yalnızlaşan Karabük önüne geleni devirerek şampiyonluğa koşar adım gidiyor. Karabükspor’un arkasından gelen beş takımdan üçünün İzmir takımı olması da benim iştahımı kabartıyor. İzmir takımlarının olmadığı bir Süper Lig’in tatsızlığını neredeyse herkes dile getiriyor zaten. Bu yıl belki bir, belki de iki İzmir takımının da Süper Lig’e çıkması an meselesi. Bu takımlardan bir adım önde olan ise diğer İzmir takımlarına nazaran daha az ismi duyulan Bucaspor. Bucaspor bu alt beşlinin en başında 49 puanla 2. sırada ilerliyor. Hemen altındaki siyah beyazlı ‘Büyük Altay’ 45 puanla 3. sırada yer alırken, Karşıyaka da 43 puanla 6. sıradan takibe devam ediyor.
Karabükspor bu haftaki galibiyetiyle, kazanma serisini 6 maça taşıdı. Bu altı maçlık seri içerisinde ligin üst sıralardaki takımlarını da dize getiren Karabükspor, tam 18 gol attı. Kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Böyle bir takımın Süper Lig’i fazlasıyla hak ettiğini söylemek lazım. Daha önce iki kez denediği Süper Lig’de başarılı olamayıp toplam 3 sezon mücadele eden Karabükspor, daha iyi bir yapılanma ile bu sefer daha uzun kalacak gibi.
Bucaspor ise geçmiş zamanda lig tecrübelerinin çok fazla olmaması bir dezavantaj olsa da taraftar destekli, semt takımı hüviyetindeki takımların renkliliğinin lige de yansıdığını biliyoruz. İçimdekini tutmayacağım, bu üç İzmir takımından Süper Lig’e çıkmasını en fazla istediğim takım ise Altay. Hem Mustafa Denizli’nin takımı olmasından dolayı, hem de renklerinden dolayı. Bir de Alsancak Stadı’nda oynadıkları maçlarda taraftarlarının durup durup “Büyük Altay” tezahüratları hep hatırımdadır yıllardır.
Bu hafta kopup gidenlerin liglerine müdahil olduk: İspanya’da La Liga, Türkiye’de Bank Asya!

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı Türban neyi örtüyor? Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili! Hoş geldin kadınım