Ne TİİKP’miş ama

Türkiye’de 12 Mart soruşturmalarına konu olan Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi, bir diğer deyişle Proleter Devrimci Aydınlık davalarından yargılananlara ve kadrolarına bu malum “Halil Berktay Vakası” nedeni ile bir göz atma ihtiyacı duydum.

Hay göz atmaz olsaydım.

Ne nadide vatan evlatları yetiştirmiş bu çevre, inanılmaz.

Listeyi andıç, mandıç diye değerlendirmeyin lütfen ama karşılaştığım sonuçlar çok interesting.

Başa meşhur Halil Berktay’ı koydum, Hacı Bekir Lokumu gibi tonton amca, 1990 yılına kadar “Maocuymuş”, sonra “üç dünya teorisi” çerçevesinde Amerika’yı keşfetmiş, ama ne keşfetme, ne keşfetme, malumunuz…

Oral Çalışlar,  Bu değerli yurttaşımız da TİİKP Başkanlar Kurulu üyesi olarak başladığı yolculuğa ‘dön baba dönelim’ şarkısı eşliğinde devam ettikten sonra son durak olarak Radikal’in şemsiyesi altında istirahatta.

Cengiz Çandar  Filistin kampları, TİİKP üyeliği, bir keskin viraj Turgut Özal’ın danışmanlığı, aldığı son ödül enteller arası yapılan son yarışmada Ortadoğu ve Balkanların baş enteli unvanı ve beş dalda birincilik.

Nuri Çolakoğlu  Bu değerli vatan evladının hangi unvanından bahsedeyim, Robert Kolej bebesi, TİİKP Ankara sorumlusu, Kamboçya kasabı Pol-Pot’un değerli dostu,”” Campus Maocusu”  Bilderberg Türkiye sorumlusu, Türk-Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi…. Yeter değil mi,  Yetmez ama……

Şahin Alpay   TİİKP teorisyenlerinden, PDA yayın kurulu üyesi, şimdi mi son seçimlerde Has Parti'ye destek verdi, Zaman Gazetesi köşe yazarı, Mehtap TV moderatörlerinden.

Gülay Göktürk  TİİKP kuruculuğundan “”Yetmez Ama Evet” Lobisinin basın sözcülüğüne terfi, Ilıcakların Tercüman’ı ve Sabah Gazetesinin köşe yazarı vs.. vs…

Ethem Sancak     TİİKP üyesi ve zamanın etkili adamlarından; şimdi Hedef Holding Başkanı, Medical Park hastanelerinin sahibi, yıllık cirosu 5 milyar dolar, Erdoğanlarla ilişkisi gündemi hep meşgul etti.

Mao’nun “Düşmanımın düşmanı dostumdur” ilkesini hayatı boyunca rehber edindiği söylenir.

Hadi Uluengin  TİİKP üyesi, Proleter Devrimci Aydınlık Brüksel temsilcisi, Brüksel yurttaşıdır, Hürriyet Gazetesinde uzun yıllar Engin Ardıç misyonunu üstlendi, şimdi oradan da tırpanladılar.

Ömer Madra  Bu değerli vatandaşımız da önceleri TİİKP saflarında vatanı kurtarma çabaları içinde iken, küreselleşme olgusu ile birlikte bütün keskin yanlarını yontarak, küreselleşmeye karar vermiş,  Açık Radyo kanalının sahibi, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve hepsinden önemlisi para sihirbazı George Soros’un finansörlüğünü, Can Paker’in başkanlığını yaptığı  Açık Toplum Vakfının üyesi.

Osman Ulagay   Bebek eşrafından; TİİKP taraftarı ve PDA yayın kurulu üyesi; görüşlerinde ki erozyon akıllara durgunluk verecek boyutta, son incilerinden bir tanesi  “Dünyadaki hiyerarşi değişiyor. Milyarlarca insan açlık sınırından yepyeni olanaklara kavuşuyor. Müthiş bir

Sıçrama ve yeni ufuklara açılma ihtimali var.”

 Doçent Doktor Ercan Enç, Prof Dr. Ümit Necef, Fatmagül Berktay, Ferai Tınç, bu yurttaşlar da TİİKP davasına bir dönem inanmışlar, savunmuşlar, yargılanmışlar ve sonra derhal serbest piyasa ekonomisinin cazibesine kapılıp hür dünyanın kucağında kendilerini buluvermişler.

TİİKP’nin lideri ise bildiğiniz gibi Doğu Perinçek, aldığı virajları yazmakla bitiremeyiz ama kendisi Silivri mahpusu ve özgür olamadığı için onun hakkında yazı yazmak bize yakışmaz.

İyi haftalar…

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım AKP’den Çalık’a boru hattı kıyağı Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz? Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri Operasyon 'Gaye'sini aştı