Süperkıta Orkestras

300 milyon yıl önce birleşen kıtaların oluşturduğu süperkıta Pangea 175 milyon yıl önce şimdiki -geçici- hale gelmek üzere ayrışmaya başlamış. Gezegenimizdeki dördüncü süperkıtaymış. Yaklaşan kıtalar 200 milyon yıl sonra yine birleşecekmiş. Yaşasın bilim! Pangean Orchestra adını o süperkıtadan almış. Çeşitli kültürlerden katılan müzisyenlerden oluşkun. İsim babası aynı zamanda kurucusu: Colin O’Donohoe. (Bkz: www.worldmaestro. com) Bu […]

300 milyon yıl önce birleşen kıtaların oluşturduğu süperkıta Pangea 175 milyon yıl önce şimdiki -geçici- hale gelmek üzere ayrışmaya başlamış. Gezegenimizdeki dördüncü süperkıtaymış. Yaklaşan kıtalar 200 milyon yıl sonra yine birleşecekmiş. Yaşasın bilim!

Pangean Orchestra adını o süperkıtadan almış. Çeşitli kültürlerden katılan müzisyenlerden oluşkun. İsim babası aynı zamanda kurucusu: Colin O’Donohoe. (Bkz: www.worldmaestro. com) Bu İrlanda kökenli Amerikalı Dünyadaş Antalya’mıza yerleşmiş, üç yıl önce. Türkçesi iyi. Ortak dostumuz Dr. Murat Kemaloğlu tanıştırdı, sağ olsun. “Belki birlikte bir şeyler yaratırsınız,” diyerek. Nitekim başladık.

7 Tem Pazar TSİ 05.00 Arizona’da konser verecekler. Çanakkale Türküsü ile bir Anzak “türküsü” de icra edilecek. Bizim türkünün İngilizcesi bize pek iyi gelmedi; farklı bir İngilizce güfte hazırladım. Canlı yayında –ya da sonra- izlenebilir. Facebook’ta Pangean Orchestra’ya uğrayın lütfen, bilgi alırsınız.

Pangean Orchestra Türkiye’de de konserler verse? Davete icabet ederler.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İşverenin fazla mesai talebine uymayan işçi işten çıkarılabilir mi? Dünden bugüne “mürettip hataları” Öznesi Salih Tuna olan bir ahlak yazısı daha Hotel Mumbai: Çıplak ayaklı prens Emekli, dul ve yetim aylığına haciz konulamaz