Akkuyu inşaatının enerjisi için trafo kurulacak

Yaren ÇOLAK

Akkuyu Nükleer Santralı inşaatının enerji ihtiyacını karşılamak için Gülnar ilçesinde ‘trafo yerlerinin işaretlenmesi’ talebi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Karar tepki gösteren Mersin Nükleer Karşılı Platform (NKP) sözcüsü Aycan Özkan, meclis toplantısına izleyici olarak katıldıklarını belirterek, “Meclis toplantısında AKP ve MHP’li meclis üyeleri konuyu manipüle ederek, Akkuyu Nükleer Santralı’nı sıradan bir yatırım gibi nitelendirdi.

Bu karara itiraz eden, muhalefet şerhini koyan CHP, HDP ve İyi Parti’nin meclis üyelerini yatırıma ve dolayısıyla istihdama karşı çıkmakla suçladı. Ve devamında trafo için istenen yerlerin tarım alanı olmadığını, ormanlık alan olduğunu söylediler. Ormanlar, ağaçlar ve oradaki canlılar önemsizmiş gibi davrandılar” diye konuştu.

Özkan, “Nükleer santralın devasa kurulum bütçesine karşılık, üreteceği enerjinin yüzde 5-7 arasında olacağı söylemlerine karşılık sunulan tasarruf önerilerini dinlemediler bile. Bu davranışın amacı enerji üretme kaygısından değil, rant ve talan kaygısından kaynaklandığı açık değil mi?” ifadelerini kullandı. Son olarak Özkan, “Trafo yerlerinin belirlenmesiyle ilgili kararı veto edin. Nükleer santraller ölümdür” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Dünyanın en yaşlı 10 ağacı Foça’da çevre faciası yaratan ‘Harrier’e dava açıldı Ankara’nın hava kirliliği karnesi: “Sınır değer 254 defa aşıldı” Batman'da nesli tükenmekte olan 'çizgili sırtlan' petrol atığında öldü Sinpaş, Kızılbük davasını kaybetti