Ayasofya'nın kedisi Gli için çağrı: Kalbi eskisi kadar kuvvetli değil

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının ardından gündeme oturan kedi Gli'nin sağlığıyla ilgili uyarı geldi.

Gli'nin Instagram hesabından yapılan paylaşımda kedinin insan yaşıyla 81 yaşında olduğu ve 'kalbinin eskisi kadar kuvvetli olmadığı' belirtildi.

Açıklamada ziyaretçilerin yoğun ilgisinin kediyi rahatsız ettiği ifade edildi.

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla birlikte tam 16 yıldır burada yaşayan kedi Gli, ziyarete gelenlerden büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler, kedinin fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Gli'nin 'hagiasophiacat' isimlı Instagram hesabından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili arkadaşlar, hepinize merhaba. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim ama ben 16 yaşında yaşlı bir kediyim .Yani bu insan yaşıyla 81 yaşına denk geliyor. Kalbim eskisi kadar kuvvetli değil.

Beni gerçekten seviyor musun?

1- Flaşsız ve uzaktan fotoğraf çek.
2- Bana dışarıdan mama getirme. Çünkü benim mamam özel diyet maması.
3- Bana getirdiğin mamaları benim için hayır yap. Sokak hayvanlarına bağışla.
4- Maskesiz bana yaklaşma.
5- Çok sev, çok sevil.
İmza Gli
Hepinize pati dolusu sevgiler"

Bu gönderiyi Instagram'da gör
Sevgili Arkadaşlar, Hepinize merhaba Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim ama ben 16 yaşında yaşlı bir kediyim .Yani bu insan yaşıyla 81 yaşına denk geliyor. Kalbim eskisi kadar kuvvetli değil. Beni gerçekten seviyor musun 1FLAŞSIZ VE UZAKTAN FOTOĞRAF ÇEK 2BANA DIŞARDAN MAMA GETİRME ÇÜNKÜ BENİM MAMAM ÖZEL DİYET MAMASI 3BANA GETİRDİĞİN MAMALARI BENİM İÇİN HAYIR YAP SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLA 4MASKESİZ BANA YAKLAŞMA 5 ÇOK SEV ÇOK SEVİL İmza Gli Hepinize pati dolusu sevgiler @vdt.byrktr_ Fotoğraflar için teşekkürler Vedat Hello my dear friends Thanks a lot for all your attention but as you know, I am 16 years old. That means almost 81 human years. I am not as strong as once I was. If you really love me 1 Don't use flash and don't come too close when taking my pictures 2 Don't feed me I need special foods to stay healthy 3 If you brought food for me, give it to my friends outside 4 Please wear a mask 5 Love and be loved Signed, Gli Have a paw-some day!

Ayasofya Kedisi Gli (@hagiasophiacat)'in paylaştığı bir gönderi (26 Tem, 2020, 7:24öö PDT)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Molozlar arasında kalan işkencehane “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda