Baykal’dan, Erdoğan’a Kıbrıs eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Kıbrıs konusunda kamuoyunu aldatmakla suçladı. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’ı...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Kıbrıs konusunda kamuoyunu aldatmakla suçladı. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’ı Kıbrıs’’ta nutuk atmakla suçlayarak, “Yok efendim kanla alınan toprak verilemezmiş. Kanla alınan toprağı Anan Planı ile vermeyi taahhüt ettin. Tek egemenlik KKTC egemenliğini ortadan kaldırır. Başbakan’ın sözlerinin hiç bir ciddiyeti yoktur. Aldatmaca sözlerdir. Bunlarla ülke aldatılamaz” dedi.

 

‘KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Annan Planı’nın Kıbrıs’ta çözüm olarak önümüze sunulduğunu ifade eden Baykal, “Şu anda gelinen noktada ortaya konulan Annan Planı bizi tatmin etmedi. Bu planı kabul etmemiz mümkün değil ve Kıbrıs’taki Türk varlığı ciddi bir tehlikeye girecek. Buna rağmen Türkiye Annan Planı’na destek olmayı sürdürdü. Sonuç ise biz kabul ettik ama karşı taraf, kabul etmedi. Gelinen noktada Kıbrıs’ta her iki ülkenin temsilcisi önemli bir görüşme yaptı. Görüşmenin sonucunu BM Temsilcisi şöyle özetledi: ‘Kıbrıs’ta tek egemenlik ve tek bir vatandaşlık anlayışı kabul edildi. Bu çok ciddi bir rahatsızlık” dedi. Baykal, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a barış hareketinin, 24 Temmuz 1923’te Lozan anlaşmasının imzalandığını belirterek, “Tarihimizin coşkulu haftasındayız. Bugüne kadar böyleydi umarım bundan sonra da böyle kalır” dedi. Baykal, Türklerin Kıbrıs’ta ağır mezalime maruz kaldığını ve amacında Kıbrıs’ın Rum adası yapmak olduğunu, bunların da Batılı ülkelerin himayesi altında gerçekleştiğini belirtti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı Türban neyi örtüyor? BUGÜN BENİM, YARIN SENİN, HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN:Küçük Asya incisi Sinasos -2 Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!