'Bozgun operasyonu' Emniyeti fena bozdu

İstanbul'da pahalı otomobillerle girdikleri lüks sitelerde soygun yapan çete, polisin düzenlediği 'Bozgun Operasyonu' ile yakalandı. 43 zanlı arasında bulunan biri emniyet amiri 11 polis açığa alındı

SAFA KÖKTENER
İstanbul'un 3 ayrı ilçesindeki zenginlere ait sitelere girerek çelik kasalarda bulu-nan altın ve değerli eşyaları çalan 16'sı kadın 43 kişilik bir hırsızlık şebekesi çökertildi. Aralarında bir emniyet amiri de yer alan n polisin bulunduğu çetenin, dikkat çekmemek için lüks arabalarla zenginlere ait sitelere giderek hırsızlık yaptığı belirtildi. Şebeke üyesi olduğu öne sürülen emniyet amiri ve 10 polis açığa alınırken, 3 polis savcılık tarafından serbest bırakıldı. Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş'ta lüks sitelerde meydana gelen organize hırsızlık olaylarının artması üzerine hırsızlık şebekesine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin 4 aylık bir çalışmanın ardından, şebeke elemanlarının operasyon öncesinde içeriden bilgi aldığı ve son anda kaçmayı başardıkları belirlendi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gerekli çalışmaların ardından, Kadıköy, Ümraniye, Kartal, Sultanbeyli, Üsküdar ve Bakırköy'de eş zamanlı olarak 20 ayrı eve baskın yapıldı. "Bozgun" ismi verilen operasyonlarda, 16'sı kadın 1 emniyet amiri, 7 polis toplam 43 kişilik şebeke yakalandı.

ÜNLÜLERİN EVLERİNİ DE SOYMUŞLAR
Şebeke elemanlarının 41 ayrı evden 2 milyon 575 bin YTL'lik soygun yaptıkları belirlendi. Hırsızların çaldıkları değerli eşyalar şöyle sıralandı, 25 adet tabanca, 3 bin 775 adet ziynet eşyası, 1 kilo 14 ayar altın, 224 gram hurda altın, 2 kilogram gümüş, çeşitli değerli elektronik eşyalar, çek, senet gibi değerli kağıtlar ile hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen 13 adet lüks otomobil ele geçirildi.

Şebeke elemanlarının işadamı Halis Toprak'ın kızı Ayfer Toprak'ın evini de soydukları belirlenirken, başka ünlülerin evlerinin de soyup soymadıkları araştırılıyor. Çete elemanlarının birbirinden lüks otomobillere bindikleri belirlenirken, çete lideri B.I'nın son model jeep kullanması dikkat çekti. Şebeke elemanlarının otomobillerinin ön cam kısmına Kur'an dili elifbası koyarak dikkat çekmemeyi planladıkları tespit edildi.

'ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENİR'
Hırsızların içerisinde polis bulunmasını çürük elmaların temizlenecek şeklinde açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Türk polisi kendi içinde bu tip olaylara karışanlarla mücadelesini sürdürmektedir. Buraya karışan polis ise bunları takip eden, yakalayan da polistir. Biz içimizdeki bu tür yanlış işlem yapanları kesinlikle bu meslekte barındırmayız. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu şahıslarla direkt veya dolaylı görüşmeleri olan kişilerin suçun hangi bölümünde nasıl bir iştirakleri vardır onu sayın cumhuriyet savcısı tespit edecektir adli işlem safhasında ama biz bu kişilerin tamamını görevden uzaklaştırdık ve tespit çalışmaları da devam ediyor" dedi. Polisler görevden uzaklaştırıldı.

Polisler ile ilgili bir soruya Vali Güler, "Bu adli bir görevdir. Önce 10 polis 1 emniyet amiri gözaltına alınmıştır. Sorguları sırasında 3 polis memuru serbest bırakılmıştır. Şu anda savcılığa sevk edilen 7'si polis biri emniyet amiri olmak üzere 8 görevli var. Ama biz serbest bırakılanları da idari ve disiplin açısından inceleme yapmak üzere görevden uzaklaştırmış bulunuyoruz," şeklinde cevap verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz? Hoş geldin kadınım 'Denizbank‘ın limanı İsrail’ Hafriyat Karaköy açıldı 'Devlet dışı bir toplumsal tarih arşivi': TÜSTAV