Cari denge 2,56 milyar dolar açık verdi

Cari işlemler hesabı aralıkta 2 milyar 556 milyon dolar açık verdi. Bu dönemde, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 3 milyar 595 milyon dolar fazla oluştu.

Türkiye'nin cari işlemler hesabı ocakta 2 milyar 556 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 3 milyar 595 milyon dolarlık fazla oluştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, Ocak 2024'te cari işlemler hesabı 2 milyar 556 milyon dolar açık verdi.

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı, ocakta 4 milyar 448 milyon dolar oldu. Bu dönemde hizmetler dengesi kaynaklı girişler 2 milyar 792 milyon dolar, seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler de 2 milyar 195 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Birincil gelir dengesi kaleminde 856 milyon dolarlık, ikincil gelir dengesi kaleminde de 44 milyon dolarlık net çıkış kaydedildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Biz de yeşil pasaport isteriz! Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşüş ne zaman başlayacak? Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı Yol ve köprülerden rekor gelir TCMB anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti