CHP'li Tanrıkulu'na SİHA soruşturması

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun Twitter hesabından paylaştığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) mesajı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP'li Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla 'devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup öldürdüğünü iddia ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Sezgin Tanrıkulu, "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır. AKP Hükümeti, 2002'de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi. 15 yıl sonunda toma, dozer, SİHA iktidarına dönüştü. Bu iktidarın adı toma, dozer ve SİHA iktidarıdır" demişti.

SORUŞTURMA, KHK İLE VERİLEN YETKİYLE AÇILDI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Twitter hesabından paylaştığı mesajla "devletin SİHA'larla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Gazete Duvar’a konuşan Sezgin Tanrıkulu, hakkında açılan soruşturmayla ilgili olarak “Güneş balçıkla sıvanmaz” yorumunu yaptı. Tanrıkulu, “O saldırıdan hemen sonra, bana ulaşan yakınlarının verdiği bilgiye göre sivil olan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu bilgiyi sosyal medya hesaplarımdan ısrarla paylaşmamdan rahatsız oldular” dedi.

Tanrıkulu, soruşturmanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından hemen sonra başlatılmasını ise şu sözlerle değerlendirdi, “Yargının nasıl çalıştığının çok çarpık bir göstergesi. KHK ile bu düzenleme yapıldığında ‘Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Parlamentoya kayyum olarak atandı’ demiştim. Parlamentonun kendisine ilişkin bir düzenlemenin KHK ile yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. İlk soruşturma da bana açıldı. Milletvekili bunu konuşamayacaksa neyi konuşacak!”

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğlen saatlerinde Tanrıkulu'nu hedef gösterecek açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; 'SİHA'lar sivilleri vurmuş' diyor. Nerede o siviller? SİHA'lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP'nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin lideri çıksın, 'Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?' desin." demişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Bina yan yattı, boya yapacaklar CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Yedek oyuncu profiline döndü