Desa CEO’su: Ulus’ta daire fiyatına İtalya’da fabrika aldık

Türk deri perakendecisi Desa'nın CEO'su Burak Çelet, "İtalya'daki fabrikayı, Ulus'ta 2+1 daire fiyatına aldık. 2 bin metrekarelik alanda kurulan tesisin 4’te 3’ünün yenilenmesi tamamlandı" dedi. Çelet,

Türkiye'de 50 yıldır faaliyette olan deri perakendecisi Desa, 2023'ün ilk çeyreğinde İtalya'nın Toskana bölgesinde Ar-Ge üretim tesisi açacağını kaydetti.

Şirketin CEO'su Burak Çelet, İtalya’nın Toskana bölgesinde kurdukları üretim tesisine kiracı olarak girdiklerini ancak yatırım ortamının uygunluğunu tespit ettikten sonra fabrikayı satın almaya karar verdiklerini ifade etti.

HaberTürk'e konuşan Çelet, "Dünyanın tüm önde gelen lüks markalarının deri mamul tasarım ve üretim tesislerinin kümelendiği Toskana bölgesinde yaptığımız bu yatırım sayesinde bir yandan mevcut müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına daha hızlı bir şekilde cevap vereceğiz bir yandan da yeni müşterilere ulaşacağız. Fabrikayı, İstanbul Ulus'ta 2+1 daire fiyatına aldık. 2 bin metrekarelik bir alanda kurulan tesisin 4’te 3’ünün yenilenmesi tamamlandı. Ar-Ge ve üretim tesisi olarak planlanan ve bugüne kadar 2 milyon euro yatırım yapılan tesis, Mart 2023 itibariyle tam kapasite üretime geçecek" ifadelerini kullandı.

KİRALAR 1 YILDA YÜZDE 100 ARTTI

Çelet'in sözleri Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışı bir kez daha gözler önüne serdi. Kira ve ev fiyatlarındaki artış sebebiyle yurttaşlar uzun süredir şehrin uzak semtlerinde yaşamaya mecbur bırakılıyor.

5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre ise Türkiye'nin 5 büyük kentinde kira fiyatları son 1 yılda yüzde 100'ün üzerinde arttı. İstanbul'da ortalama kiralar 10 bin lirayı geçti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İstanbul kirada Avrupa’nın lideri En düşük emekli maaşı için iki senaryo Et ve hayvancılıkta da dışa bağımlı olundu Mehmet Şimşek, "Enflasyon oldukça yüksek" dedi, tek hane için tarih verdi CHP'den sınırlama kararına tepki: Beyaz et sektörü alarm veriyor