Devrimci Sendikal Dayanışma sanat emekçilerinin sorunlarını tartıştı

2-6 Temmuz tarihleri arasında Devrimci Sendikal Dayanışma Grubu tarafından gerçekleştirilen yaz kampının üçüncü gününde "Kültür ve Sanat Bağlamında Ülkemizin Geldiği Durum" başlığı tartışıldı.

Kamu emekçileri mücadelesi alanında örgütlü olan Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) Grubu'nun, 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aydın Kuşadası Ada Camping’deki yaz kampı devam ediyor.

KESK'e bağlı sendikalarda örgütlü olan Devrimci Sendikal Dayanışma 6 Temmuz’a kadar sürecek yaz kampı boyunca seçim sonrası Türkiye, ekonomik sorunlar ve yansımaları, kültürel hegemonya, toplumsal muhalefet güçlerinin görevleri, emek hareketinin güncel sorunlarını konuklarını tartışılıyor.

Kuşadası'nda gerçekleştirilen kampta 4 Temmuz tarihli ilk oturumunda “Kültür ve Sanat Bağlamında Ülkemizin Geldiği Durum” başlığı tartışıldı.

Moderatörlüğünü Kültür-Sanat Sen MYK Üyesi Ahmet Rıza Evci’nin yaptığı oturuma Müzisyen Erdal Güney ve Oyuncu Cengiz Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Oturumda şu başlıklar tartışıldı:

Covid ve sonrası süreçte müzisyenlerin sorunları, müzisyen intiharları
Deprem sonrasında Dayanışma Gönüllülerinin alanda yaptığı çalışmalar
AKP rejiminin yarattığı korku kültürünün sanat üretimlerine yansıması ve oto sansür
Kültürel hegemonya ve kültür, sanat emekçilerinin sorunları

Kampın son gününde yapılacak olan etkinliğin programı ise şu şekilde:

5 Temmuz Çarşamba

14:30 – Bugünden yarına… Sosyalistlerin yol arayışı ve güncel görevler

Oğuzhan Müftüoğlu (BirGüb Gazetesi yazarı)

Bülent Forta (SOL Parti MYK Üyesi)

Moderatör – Muhammed İkinci (Eğitimci)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Eğitimciler dersi meydanda verdi CMS patronu işçi kıyımına başladı Nilüfer Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler: “Başkanlar arasındaki gerilimde olan bize oldu” Hesap vermediği gibi bir de terfi aldı ‘Çerez parasını’ ödemiyormuş