DSD’nin Kuşadası’nda düzenlediği yaz kampı başladı. 2-6 Temmuz arası devam edecek yaz kampında seçim sonrası Türkiye, ekonomik sorunlar ve yansımaları, kültürel hegemonya, toplumsal muhalefet güçlerinin görevleri, emek hareketinin güncel sorunlar tartışılacak.

Kaynak: Haber Merkezi
Devrimci Sendikal Dayanışma yaz kampı başladı
Fotoğraf: BirGün

Kamu emekçileri mücadelesi alanında örgütlü olan Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) Grubunun, 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aydın Kuşadası Ada Camping’de yapacağı yaz kampı başladı.

Kampın ilk gününde ‘Sosyalist Feminist Mücadele ve Laiklik’ başlığını hukuksuz bir biçimde ihraç edilen akademisyen ve KESK eski Başkanı Aysun Gezen, ‘Türkiye'de Laiklik Mücadelesi ve Kültür’ başlığını ise yine hukuksuz bir şekilde ihraç edilen akademisyen Yasin Durak gerçekleştirdi.

KESK'e bağlı sendikalarda örgütlü olan Devrimci Sendikal Dayanışma 6 Temmuz’a kadar sürecek yaz kampı boyunca seçim sonrası Türkiye, ekonomik sorunlar ve yansımaları, kültürel hegemonya, toplumsal muhalefet güçlerinin görevleri, emek hareketinin güncel sorunlarını konuklarını tartışacak.

Tüm toplumsal zeminlerde, kapitalizme ve saray rejimine karşı meclis koridorlarının dışına taşan mücadele zeminlerinin birleşik hattının kurulmasının önemine vurgu yapan DSD’nin açıklamasında, “Gericiliğe karşı Laiklik, neoliberalizme karşı kamuculuk, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin önemi üzerinden eşitlikçi ve özgürlükçü bir gelecek inşası için tüm dostlarımızı oturumları takip etmeye ve mücadeleye çağırıyoruz” İfadelerini kullandı.

4 gün sürecek kampın yarınki programı ise şöyle;

11:30-12:30 /Kültür Sanat Bağlamında Ülkenin Geldiği Durum

Cengiz Bozkurt-Erdal Güney (Sanatçılar)

14:30-15:30 /Türkiye'nin Ekonomik Tablosu ve Toplumsal Mücadele

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu (Sol Parti MYK üyesi )

Saray rejimi, Koalisyonlar ve Muhalefet

Yaşar Aydın (BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü)