Dolu yağışı 11 bin dekarlık araziyi etkiledi

BİRGÜN/ ANKARA

Yozgat Boğazlıyan’da önceki gün meydana gelen dolu yağışı nedeniyle 11 bin dekarlık tarım arazisi zarar gördü. CHP Milletvekili Ali Keven, yağıştan zarar gören köylülerin yaralarının sarılmasını istedi. Mağduriyetleri TBMM gündemine taşıyacağını belirten Keven, ilçe tarım yetkililerinin de köylerde incelemelerini sürdürdüğünü bildirdi.

Ovakent beldesi ile Devecipınar, Belören, Yazıkışla, Müftükışla ve Oğulcuk köylerinin yağıştan en çok zarar gören yerler olduğu öğrenildi.

AFET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ

Tarlalarda eksper tespitleri devam ederken CHP’li Keven şu açıklamada bulundu:

“Sigortası bulunmayan ve kiralama yoluyla ekim yapan çiftçilerimizin mağdur olmaması için zarar gören köylerimiz afet kapsamında değerlendirilmelidir. Geçen yıl Merkez, Yerköy ve Şefaatli köylerini afet kapsamına almayarak sigortalı olmayan 40 bin dekarlık arazide afete uğrayan çiftçilerimiz mağdur edilmişti. Bu sefer aynı hata tekrar edilmemeli ve bütün çiftçilerimizin yaraları sarılmalıdır. Çiftçilerimiz borçlarının acil ertelenmesini beklemektedir. Bu talepleri TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme getireceğim. Boğazlıyan'a tekrar büyük geçmiş olsun."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Valilikten 'kadın kılığında okul çevresinde dolaşan kişi'yle ilgili açıklama Kastamonu'da köy muhtarı tartıştığı kişi tarafından silahla öldürüldü Ankara'da yarın için gök gürültülü sağanak uyarısı Son İstanbul anketi: DEM Parti ve Yeniden Refah'ın oy oranları kaç? SONAR’ın Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteren anketinin ardından Hakan Bayrakçı’dan açıklama