Dört koldan saldırı altında

Yaren ÇOLAK

Kuzey Ormanları Araştırma Derneği (KOD) tarafından hazırlanan üç aylık periyotlarla paylaşılacak raporun ilki yayımlandı. Temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayarak hazırlanan ‘izlenim raporu’, bölgeye ilişkin her türlü gelişme, proje, hak ihlali, eylem, etkinlik, savunuculuk faaliyeti, akademik çalışma ve araştırma yer aldı.

Bu verilere dayanarak orman yangınları, maden ocakları ve Kanal İstanbul Projesi başlıkları öne çıkarken toplamda 196 tehdit ve tahrip tespit edildi.

Yangınlara ilişkin toplamda 47 izlenim yapıldı. Kuzey Ormanları’nın 550 hektarlık kesiminin yandığı, ayrıca tahrip niteliği taşıyan izlenimler listesinde de yangın ilk sırada yer aldığı görüldü.

Rapora göre Kanal İstanbul Projesi ve maden ocakları tehdit niteliği bakımından birinci sırada yer aldı. Ayrıca izlenim yoğunluğu olarak da maden ocakları yangınlardan sonra ikinci sırada yer aldı. Yapılan incelemede ise taş ocakları yüzde 72’lik oranla dikkat çekti.

Raporda, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili 25 izlenim yer aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Dünyanın en yaşlı 10 ağacı Foça’da çevre faciası yaratan ‘Harrier’e dava açıldı Ankara’nın hava kirliliği karnesi: “Sınır değer 254 defa aşıldı” Batman'da nesli tükenmekte olan 'çizgili sırtlan' petrol atığında öldü Madenci şirket geldiği gibi gitti