Erdoğan '2023 seçimleri bir yol ayrımını ifade edecektir' dedi, partisinin il başkanlarına talimat verdi

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 seçimleri AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın geleceği ötesinde ülkemiz ve milletimiz için yol ayrımını ifade edecektir" dedi. Partisinin il başkanlarına talimat veren Erdoğan, "İlinizdeki tüm eserleri halkımla, vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin bir yol ayrımını ifade edeceğini söyledi. Partisinin il başkanlarına ""İlinizdeki tüm eserleri halkımla paylaşacaksınız" talimatı veren Erdoğan, Seçim Kanunu'na ilişkin ise, "Seçim Kanunu ile siyasi mühendislik ürünü taşınmalara ihtiyaç kalmayacak, utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız" yorumunu yaptı.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21'inci yaşını geride bırakıyor" diyen Erdoğan, "Bir büyük davanın neferleri olarak AK Parti bayrağı altında yola neden, niçin çıktığımızın muhasebesini yapmaya çalışıyoruz. Biz AK Parti'yi istişare ile kurduk. Attığımız her adımda önce milletimize, sonra teşkilatlarımıza baktık. Genel Başkan olarak MYK, MKYK, Meclis grubu toplantılarını titizlikle gerçekleştirmeye özen gösterdik. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan nice gelişmeyle uğraşırken parti çalışmalarını da ihmal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM MESAJI

2023 seçimlerinin arifesinde olduklarını belirten Erdoğan, "Geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacağız" diye konuştu.

"Her seçim önemlidir, hayatidir" diyen Erdoğan, "Ama 2023 seçimleri AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın geleceği ötesinde ülkemiz ve milletimiz için yol ayrımını ifade edecektir. Biz Türkiye'yi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı hedeflerine ulaştırmanın peşindeyiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getirerek asırlık özlemlere kavuşturma taahhüdünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLARINA TALİMAT

Partisinin il başkanlarına seslenen Erdoğan, "Tüm il başkanlarım; hemen hemen yatırımın olmadığı, eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? İlinizdeki tüm eserleri; eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda halkımla, vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ SAHİP OLDUKLARI İMKANLARI KAVRAYAMAYABİLİR"

Erdoğan, şöyle devam etti: "30'un, 35'in altındaki gençlerimiz, eski Türkiye'yi bilmediklerimiz için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterince kavrayamayabilir. Elbette değişen dünyanın, değişen şartların ve önceliklerin farkındayız. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini ısrarla anlatarak teknoloji ve medya merkezli toplumsal iklimin hangi zeminin üzerinde yükseldiğini gençlerimize de gösterebiliriz."

"BİZ GELDİĞİMİZDE AMBULANS VAR MIYDI?"

"Yatırımın, eserin olmadığı bir ilimiz yok" diyen Erdoğan, "Televizyonda paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledik. Biz geldiğimizde ambulans var mıydı? Doğru dürüst ambulans yoktu. Biz bunları aştık. Bunları niye yaptık? Biz milletimizi seviyoruz, inanıyoruz. Biz bu kadronun gücünden, kabiliyetinden eminiz. Bütün mesele bunları halkımıza anlatacağız" ifadelerini kullandı.

SEÇİM KANUNU AÇIKLAMASI

AKP ve MHP'nin Meclis'e getirdği Seçim Kanunu teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesinden, yeni yönetim sistemimizle ilgili pek çok düzenleme içeren bu düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, şunları ifade etti: "Seçim Kanunu ile ilgili teklifimize en çok CHP'li vekillerin sevineceğini düşünüyorum. CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında dolaştığı tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. Seçim Kanunu ile siyasi mühendislik ürünü taşınmalara ihtiyaç kalmayacak, utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. İttifaklar içinde yer alan partilerin sahip oldukları oy potansiyelinin çok üzerinde güç ve vekil çıkarttıkları sistemi değiştiriyoruz. Bu düzenlemede en çok CHP'li vekillerin işine yarayacaktır."

Erdoğan, "Tabela partilerinin siyaseti manipüle etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı İktidar ‘yeni anayasa’ turuna başladı: Özel’den “Önce Anayasa’ya uyun” mesajı Bina yan yattı, boya yapacaklar