Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Almanya Scholz ile görüşmesinde, Almanya'nın Türk-Yunan ilişkileri konusunda tarafsız tutumuna geri dönmesini beklediklerini iletti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, iki ülke ilişkilerinin her alanda güçlenmesi için Almanya Başbakanı Scholz ile geliştirdikleri yakın diyaloğa özel önem verdiğini ifade etti.

Almanya’nın Türk-Yunan ilişkileri konusunda tarafsız tutumuna geri dönmesini beklediklerini belirten Erdoğan, Türkiye-Avrupa Birliği diyaloğunun, Gümrük Birliği’ni güncelleme görüşmelerinin ve katılım müzakerelerinin canlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hızını alamayan eski AKP'li vekil, ABD'deki Filistin’e destek eylemi haberini de erişime engelletti Fatsa’nın devrimci belediye başkanı Fikri Sönmez, 39. ölüm yıldönümünde anılacak Erdoğan bizi neden öptü? Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu ile görüşme açıklaması: Detayların önemli kısımlarını paylaştım DEM Parti'den CHP'ye ziyaret: Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama