Erdoğan, yaz gelince gıda fiyatlarının düşeceğini düşünüyor: Bu yıl bolluk, bereket yılı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında, gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlara yönelik yaptığı değerlendirmede, “Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen MKYK toplantısında, gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları gündemdeydi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin toplantıya ilişkin aktardığı bilgilere göre, Erdoğan, yaş sebze ve meyvede yaşanan pahalılığın mevsimsel etkilerden ve ihracattan kaynaklandığı yorumunu yaptı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceği iddiasında bulunan Erdoğan'ın, "Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

UKRAYNA-RUSYA

MKYK toplantısında ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin açıklamaları ve Türkiye’nin arabuluculuk hamlelerinin gündeme geldiği belirtilirken, Erdoğan'ın, "Zelenski’nin ümidinin kırılmaması gerekiyor. Arabuluculuk çabalarımız sürüyor. İki lideri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çabalarımızı sürdüreceğiz. İkisini bir araya getirebiliriz" yorumunu yaptığı aktarıldı.

NATO YORUMU

NATO’nun savaşa dahil olması ihtimali sorulan Erdoğan, "NATO’nun bu işe müdahil olması Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkması demektir. Doğru değildir. NATO bu işe müdahil olmamalıdır" diye konuştu.

Selvi'nin aktardığına göre, Erdoğan'ın, Türkiye’nin mevcut pozisyonunu koruyacağının altını çizdiği öğrenildi.

RUSYA’DAN GIDA İTHALATI

Erdoğan, Rusya’ya uygulanan ambargoya Türkiye’nin katılmadığını belirterek, "Bu yıl gıda ürünlerini daha uygun fiyattan ithal edebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Üretici emeğinin karşılığını istiyor Saray’a dakikada bir asgari ücret Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Simit fiyatlarına bakanlık ayarı: Zorunlu hale getirildi