Feminist Gece Yürüyüşü öncesi Taksim: Metro çıkışları kapatıldı, meydan polis barikatlarıyla çevrildi

Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü’ne ilişkin alınan yasak kararının ardından her yıl yürüyüşün düzenlendiği Taksim Meydanı polis barikatlarıyla çevrildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Feminist Gece Yürüyüşü Taksim-Sıraselviler'de yapılacak.

İstanbul Valiliği’nin "Belirlenen yerler dışında kalan alanlarda, kanuna aykırı şekilde eylem yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" açıklamasının ardından meydan, polis barikatlarıyla çevrildi. Şişhane metro istasyonunun İstiklal Caddesi çıkışı kapatıldı.

Yürüyüş öncesi Taksim Meydanı polis bariyerleriyle çevrilmiş durumda.

METROLAR TAKSİM'DE DURMAYACAK

M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim istasyonu tamamen, Şişhane istasyonunun ise İstiklal Caddesi girişi ve F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı saat 13:00 itibarıyla yolcu alımına kapatıldı.

Fotoğraf: Fatoş Erdoğan

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşam hakkına tayin engeli Feminist Gece Yürüyüşü davasında tüm sanıklar beraat etti 20 suç kaydıyla cezaevinden izinli çıkan erkek, annesini ve kız kardeşini öldürdü Murat Göğebakan'ın eski eşi Sema Bekmez'in ölüm nedeni belli oldu Bu pazarda her şey kadınların