Feyzioğlu: Paylaşmaz olaydım o fotoğrafı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının Ankara'ya yürüyüşü sırasında krize neden olan Anıtkabir fotoğrafıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Feyzioğlu, tepki çeken fotoğraf için "Paylaşmaz olaydım" dedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, AKP'ye yakın özel bir televizyon kanalında krize neden olan Anıtkabir fotoğrafıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, çoklu baro düzenlemesini protesto eden baro başkanları polis tarafından engellenirken az sayıda baro başkanıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek fotoğraf paylaşmıştı. Feyzioğlu'nun fotoğrafı hukuk dünyasında büyük tepki toplamıştı.

Feyzioğlu, Hürriyet yöneticisi Ahmet Hakan'ın "Protesto edileceğinizi, baro başkanları tarafından pek hoş karşılanmayacağınızı bilerek mi gittiniz?" sorusuna "Gitmem görevimdi. Hepsi tarafından değil bir kısmı tarafından protesto edildim. Elbette bana kızacaklar. Ben birlik başkanlarıyım, en yakınlarındaki kişiyim. İnsan en yakınındakine kızar. O bakımdan tabi ki bana kızmak isteyeceklerdi ve bu onların hakkı. Ankara'nın belki son yıllarda gördüğü en şiddetli yağmurda, fırtınada zorunlu beklemeye zorunlu kılsanız. Benim de ne yaptığımı o hengamede bilmeleri mümkün değildi. Ben son derece haklı ve hoş gördüm."

PROTESTODAN HABERİ VARMIŞ

Feyzioğlu şöyle devam etti: "İçeriden çok yakın arkadaşlarım da var geceyi onlarla birlikte dayanışma içerisinde geçiren. Parantez içinde söyleyeyim. O arkadaşlarımız da yürüme fikrine yakın olmayanlar. Yani yürümeyip polis önlerini kestiği için arkadaşlarımızın dayanışmaya gidenler. Hatta içlerinden birkaç arkadaşım "Gelme seni protesto edecekler" dedi. Ben de dedim ki "Haklarıdır beni protesto etmek. Etsinler. Ama yeter ki bu işi çözelim" dedim. Ben zaten oraya işi çözmüş gittim."

ANITKABİR FOTOĞRAFI

Feyzioğlu, Anıtkabir'de yaşananları ise şöyle anlattı: "Anıtkabir'e gelecekleri saatte biz Anıtkabir'e gittik. Aslanlı yolun ortalarında bir yerde bekliyoruz. Haber geldi, 'Otobüslerin önü kesildi, yürümelerine izin verilmiyor başkanların' diye. Orada hemen bir kaç arkadaşlarımızla şunu konuştuk, 'Anıtkabir'e kadar geldiğimize göre, Ata'nın huzuruna çıkıp, 1 dakika kısacık saygı duruşunda bulunalım'. Oradan hemen yönetim kurulu üyelerimiz ve yürüyüşe katılmayacak olan başkanlarımız. Bu hak ihlalinin karşısında arkadaşlarımızın yanına dayanışmak için gidin. Ben de bu işi bakanlıklarla diyaloglarla çözmek için birliğe mekik diplomasisine gidiyim. Ve bunu yaptık. Paylaşmaz olaydım o fotoğrafı. Kötü niyet yok. Anıtkabir fotoğrafını paylaştıktan sonra bunu silmeye de içime sindiremedim. Yani yaptığımız kötü bir şey değil. Ama dışarıdan bakanlar özellikle yağmur altında bekletilen başkanlar haklılar. Ben de onların yerine olsam şunu söylerim; Biz burada polisle karşı karşıya gelmişiz, birisi yumruk yemiş. Sen oraya nazire yapar gibi şov yapar gibi Anıtkabir'e gidiyorsun. Yüzde yüz haklılar öfkelenmekte. Bu taraftaki durum o değil. Bir yanlış anlama. Tamamen iletişim kazası."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı