Gazeteciler İdris Yayla ve Ferhat Çelik’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Mezopotamya Ajansı (MA) İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferhat Çelik ve Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklamak veya yayınlamak veya bu yolla kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandıkları davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Mezopotamya Ajansı İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferhat Çelik ile Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla, 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildiler. İki gazeteci, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklamak veya yayınlamak veya bu yolla kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılanıyorlardı.

MLSA'da yer alan habere göre Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gecikmeli olarak başlayan duruşmaya Ferhat Çelik ve avukatı Sercan Korkmaz katılmadı. İdris Yayla ve avukatı İlyas Tarım’ı temsilen avukat Mesut Aydın ise Batman’dan SEGBİS vasıtasıyla duruşmaya katıldı. 

Savunmaların ardından kararını açıklayan heyet, Çelik ve Yayla’nın üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Davanın 25 Nisan'da yapılan üçüncü duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, Çelik ve Yayla’nın 'gazeteci olarak yükümlülüklerini yerine getirmediğini' öne sürerek üzerlerine atılı suçtan cezalandırılmalarını talep etmişti.

İddianamede, gazetecilere yöneltilen suçlamaya 8 Ekim 2020'de Mezopotamya Ajansı’nda yayınlanan “Gazetecilere gözaltı talimatını aynı savcı verdi” başlıklı haber delil olarak gösteriliyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
“Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Implant vidası beyne saplanmadı 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı ile evliliğinin neden bittiğini açıkladı