Gençler Bulgaristan’dan madalyalarla döndü

Haber Merkezi

Bulgaristan’da düzenlenen Sofia Open Short Track Danubia-2 yarışmasında Türk sporcuları büyük başarı elde etti. TOHM ve milli sporcu Yusuf Miraç Uludağ, Gençler C kategorisinde 5 birincilik elde ederek altın madalya kazandı. İlyas Karadağ ise Junior D Boys kategorisinde 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Derya Karadağ ise Junior C Girls kategorisinde 1 altın ve 2 gümüş madalya elde etti. Junior E Boys kategorisinde ise Doğay Ali Günal, Avrupa 1’inciliği elde ederek altın madalya kazandı.

3-5 Kasım 2023 tarihlerinde Bulgaristan’da yapılan ve 7 ülkeden 107 sporcu katılan Sofia Open Short track Danubia-2 yarışmasında sporcularımız madalyaları topladı.

Kısa Kulvar Sürat Pateni Danubia Serisi 2 yarışmasında ülkemizi temsil eden TOHM ve milli sporcu Yusuf Miraç Uludağ’dan rekor başarı geldi. Toplam 9 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Gençler C kategorisinde, mücadele eden ve son 3 yılın Türkiye şampiyonu milli sporcu Y. Miraç Uludağ madalyalarla dönüyor. Uludağ toplamda aldığı puanlarla altın madalya kazandı.

Diğer bir TOHM ve milli sporcumuz İlyas Karadağ, Junior D boys kategorisinde 1000 metre 1 birinci, 777 metre birinci, 500 metre ikinci, 2000 metre bayrak yarışmasında birinci olarak 3 altın madalya ve bir bronz madalya kazandı.

Aynı turnuvada Derya Karadağ Junior C girls kategorisinde 1500 metre ikinci, 500 metre ikinci 1000 metre penaltı, 2000 metre bayrak yarışında birinci olarak 2 gümüş ve bir altın madalya kazandı.

Junior E Boys kategorisinde yarışan Doğay Ali Günal’da 777 metre birinci, 333 metre birinci ve 500 metrede birincilik alarak toplandığı puanlarla altın madalya kazandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
La Liga Başkanı, Mbappe transferini duyurdu FIFA'dan tebrik, TFF'den engel: Hamile hakemin FIFA kokartını iptal ettiler Sevilla'dan Jesus Navas'a ömür boyu sözleşme Hakan Çalhanoğlu: Ülkeme geldiğimde dışlanmış gibi hissediyorum Jürgen Klopp, Liverpool çalışanlarına veda etti